Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deze beleggingsfondsen zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2022

Beste beleggingsfondsen in 2022

De nominaties voor de IEX Gouden Stier 2022 zijn bekend. In de categorie Beleggingsfondsen dingen tien producten mee naar de titel Beleggingsfonds van het Jaar.

Een beleggingsfonds selecteren is geen sinecure. Er zijn duizenden fondsen om uit te kiezen, in allerlei verschillende categorieën. IEX maakt het speelveld voor beleggers overzichtelijker. De nominaties voor de IEX Gouden Stier en de uiteindelijke prijzen geven een mooie indicatie welke beleggingsfondsen het meeste waar voor hun geld bieden.

Dit zijn de beoordelingscriteria

Voor de selectie van de genomineerden hebben we de fondsen binnen de verschillende asset categorieën vergeleken op  consistentie, kosten, kapitaalbehoud, driejaarsrendement en total return. We maakten hiervoor gebruik van de beoordelingsmethodiek Lipper Leaders van onze datapartner Refinitiv Lipper.

Alleen fondsen die in voldoende mate verkrijgbaar zijn voor particuliere beleggers (op een van de grote retailplatforms of bij grootbanken) kwamen in aanmerking voor selectie.

Verschillende beleggingscategorieën

Om ervoor te zorgen dat er voor beleggers ook echt wat te kiezen valt, hebben we aandelenfondsen geselecteerd in verschillende beleggingscategorieën. Dit resulteerde in een top-10 met vier wereldwijde aandelenfondsen, twee Europese aandelenfondsen, een Amerikaans en een Aziatisch aandelenfonds en twee sectorfondsen.

Dit zijn de genomineerden

Binnen de verschillende categorieën blonken de onderstaande tien fondsen de afgelopen jaren uit in de bovengenoemde criteria. Zij zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier en mogen zich IEX Beste Keuze noemen:

 • Actiam Duurzaam Europees Aandelenfonds
 • Comgest Growth Europe
 • J.P. Morgan US Select Equity
 • Fidelity Funds - Asia Pacific Opportunities
 • NN Global Sustainable Equity
 • NN Hoog Dividend Aandelenfonds
 • OBAM
 • Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund
 • Fidelity Funds - Global Technology
 • Janus Henderson Horizon Global Property Equities

Wie wordt Beleggingsfonds van het Jaar?

De uiteindelijke winnaar van de IEX Gouden Stier wordt begin 2023 gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse specialisten uit de Nederlandse beleggingswereld. Zij beoordelen welke van de tien partijen in het afgelopen jaar overall de meest onderscheidende prestatie heeft geleverd voor Nederlandse beleggers en de titel Beleggingsfonds van het Jaar mag dragen.

Meer over deze en andere genomineerden vindt u in de IEX Beste Keuze-vergelijker


Zie ook de nominaties in andere categorieën:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

 1. 17 mei Martine Hafkamp: "Deze twee aandelen hebben wij voor onze klanten gekocht" 2
 2. 10 mei Ego's op de beurs: "Beleggen lijkt iets rationeels, maar dat is het niet" 5
 3. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links