Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bolton verliest 1 miljoen pond

Superbelegger en fondsmanager Anthony Bolton zag vorig jaar 1 miljoen pond aan eigen beleggingen door zijn vingers glippen. Het geld verloor hij met zijn eigen positie in het Fidelity China Special Situations fonds. Dat schrijft de Britse website Citywire. Bolton had 2,95 miljoen pond gestoken in het fonds dat op zijn initiatief werd gelanceerd in april 2010.

Na een flitsende start dook de koers naar beneden en in de afgelopen maanden verloor het 38% van de waarde. Zijn positie is nu nog 1,85 miljoen pond waard. Bolton maakte naam als manager van het Fidelity UK Special Situations Fund dat hij 28 jaar bestierde. Hij verontschuldigde zich in een nieuwsbrief in november aan de deelnemers voor de prestatie.

Fraude
Hij zegt dat de koersdaling veroorzaakt is door de rumoer op de markt die ontstond door de focus op kleinere Chinese aandelen en de mate van lenen (gearing). Bolton brandde ook zijn vingers toen twee Chinese bedrijven met een notering aan de Amerikaanse aandelenmarkten werden geraakt door een fraudeschandaal.

Hoe dan ook, Bolton benadrukt dat hij vertrouwen heeft dat de groei van de consumptieve bestedingen van de Chinese consumenten zorgen voor een positieve impuls voor het deelnemers van het fonds op de lange termijn. Bolton blijft aan het roer staan tot april 2013.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 21 mei Must read: Chinese aandelen zijn dit jaar de winnaars
  2. 20 mei Must read: Goudrally verklaard
  3. 17 mei Must read: zachte landing nog steeds mogelijk

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links