Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPM Global Mining Fund beschikbaar

J.P. Morgan Asset Management (JPMAM) heeft in Nederland het JPM Global Mining Fund gelanceerd, dat al eerder voor beleggers beschikbaar was in Luxemburg.

JPMAM breidt haar portfolio in grondstoffen uit met de lancering van dit nieuwe mijnbouwfonds. Het nieuwe fonds wordt beheerd door fondsmanager Neil Gregson. JPMAM wil beleggers bedienen, die vragen naar de mijnbouwsector. Neil Gregson is overtuigd van de aantrekkelijke kansen die deze sector biedt, het is volgens hem een goede beleggingskans voor 2011.

De fundamentals voor metalen blijven positief . Het fonds wil zich richten op bedrijven die groei van de reserves en productiegroei kunnen realiseren. Ook is JPMAM gefocust om aandelen te ontdekken in de mijnbouw, die ondergewaardeerd zijn. De afgelopen twee jaren kende de mijnsector een sterke performance. JPMAM verwacht dat dit aanhoudt. Patrick Connolly van AWD Chase de Vere bevestigt dat de lange termijn outlook voor grondstoffen positief blijft. Wel is het een beleggingscategorie met kans op hoge volatiliteit.

Een maand geleden benadrukte JPMAM op deze site dat de problemen aan de aanbodkant urgenter zijn dan de vraagontwikkeling. Er is te weinig geïnvesteerd in mijnbouw, waardoor er nu onvoldoende aanbod is om aan de vraag te voldoen. Daarom biedt exploratie op dit moment het meeste waarderingsperspectief, meent JPMAM.

Lees ook: Bij mijnen gaat het om áánbod

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 mei Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links