Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: overwogen in koper door China

ING Investment Management handhaaft haar overwogen positie in koper, ondanks de recente prijsdaling. Dat meldt de vermogensbeheerder in een persbericht. Een belangrijke reden is dat ING verwacht dat de Chinese vraag naar koper binnenkort zal aantrekken.

Volgens Koen Straetmans, Senior Strateeg Real Estate & Commodities, zijn de cijfers over de Chinese koperimport verwarrend. “In februari daalde de invoer aanzienlijk, maar deze verstoring was te wijten aan het Chinees Nieuwjaar. Maart gaf een omslag te zien, waarbij de koperimport steeg. In april en mei vielen de kopervolumes echter terug met een daling van respectievelijk -18,2% en -25,3% op jaarbasis en van begin dit jaar tot heden.

“Kennelijk is China gevoeliger geworden voor grondstoffenprijzen. De importvolumes dalen voor bepaalde grondstoffen waarvan de prijzen sterk zijn gestegen, zoals koper en steenkool. Vervolgens rijst de vraag of dit te wijten is aan een daling van de eindvraag of dat dit meer samenhangt met voorraadbeheer. In onze optiek lijkt dat laatste het geval te zijn.”

Het feit dat de koperprijzen in de Shanghai Futures Exchange (SHFE) lager lagen dan in de London Metal Exchange (LME) maakte import onaantrekkelijk. Nu de  SHFE-prijzen boven die van LME zijn geklommen, zal dit volgens ING binnenkort veranderen en leiden tot een stijging van de koperimport.

ING wijzigde de positie met betrekking tot landbouw echter van overwogen naar neutraal. Redenen daarvoor zijn de seizoensinvloeden, de minder ongunstige weersomstandigheden en zorgen over de regelgeving rond de handel in derivaten. De extreme mondiale weersomstandigheden van het afgelopen jaar zullen in de zomermaanden naar verwachting normaliseren, afgezien van verwachte droogteperiodes in de VS.

Voor maïs handhaaft de vermogensbeheerder haar overwogen positie. Volgens ING staan de stocks-to-use-ratio’s op het laagste niveau sinds de jaren zeventig en neemt het gebruik van maïs als veevoer steeds meer toe. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:20 Must read: wat heeft Tesla nodig?
  2. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  3. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links