Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Advies vd Dag: Vestas

Is het PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman, of toch gewoon Goldman Sachs? De Deense windmolenbouwer Vestas Wind Systems doet op dit moment -1,50% tegen een licht stijgende markt in. Brinkman deed weekend stof opwaaien door te stellen dat hij het liefste alle windmolens afbreekt in Noord-Holland - laat staan dat er nieuwe bijkomen.

Of beleggers daar van onder de indruk zijn is de vraag, maar dat zijn ze vast wel van het advies van Goldman Sachs vandaag. Het powerhouse laat weliswaar haar buy-advies staan, maar het aandeel gaat wel van de beroemde Conviction Buy List. Het koersdoel gaat ook op z’n Brinkmans naar beneden: van 370 naar 260 Deense kronen, ofwel bijna -30%.

Waarom? Dow Jones: “Strong 3Q results were overshadowed by uncertain FY 2011 guidance and flagged potential accounting changes. Goldman Sachs says incorporating new volume guidance reduces the banks sales estimates by around 20% and its Ebit estimates by 500% and 42% for 2011 and 2012, respectively.”

“‘However, we believe the stock has moved to reflect these new estimates and looks undervalued.’ Notes the stock trades at a discount to the Goldman Sachs Capital Goods coverage universe, despite having materially higher Ebitda growth.”

Deelnemers aan de Slimste Belegger-competitie kunnen ook uit de voeten met dit populaire boom & bust-aandeel, hoewel de hefbomen niet hoog zijn.

Guruwatch.nl Guruwatch Twitter


Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie of vraag is altijd welkom.



Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Guruwatch.nl

Meer over Guruwatch.nl

Recente artikelen van Guruwatch.nl

  1. aug '12 DE dus, maar ook Fugro? 1
  2. mei '12 Biotech CSM
  3. apr '12 Beursexit TomTom?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links