Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws

 1. Voor verkoop te laat, voor aankoop te vroeg?

  Als een recessie aanstaande is, is het veelal te laat om uw aandelen te verkopen. Dan is de tijd daar om een plan te maken welke aandelen u voor bodemprijzen wilt aanschaffen.

 2. Is een nieuwe bullmarkt nabij?

  De huidige bearmarkt kan nog enkele maanden duren maar rond midden oktober gaan de markten weer stijgen. En niet zo'n beetje ook, is de verwachting van de Bank of America.

 3. Risico's en kansen van klimaatverandering

  Klimaatdeskundigen verwachten dat het in 2030 zo heet is dat het voor boeren in India en Pakistan niet meer mogelijk zal zijn om hun land te bewerken.

 4. Eenderde guru's verwacht recessie, meerderheid IEX bezoekers niet

  De meeste guru's verwachten in juni een koersstijging van minstens 2 procent. Verder denkt eenderde dat een recessie onvermijdelijk is.

 5. Nederlandse top CEO's op IEX Beleggersdag

  Recent benoemden vijf beursanalisten hun favoriete Nederlandse aandelen en een shortkans. Opvallend is dat er vrijwel geen overlap zit in de favorieten van de guru's.

 6. Wat te doen in een langdurig dalende markt

  Nu we in een bearmarkt zitten, stappen veel (grote) beleggers over van snel groeiende bedrijven zoals techfondsen naar degelijke ondernemingen die solide kasstromen hebben.

 7. Bearmarkten veel korter dan bullmarkten

  Arend Jan Kamp zegt het mensen, dus we zitten formeel in een bearmarkt. Oftewel een langdurige periode van dalende koersen.

 8. Menselijk gedrag bepaalt succes belegger

  Er is één factor die bepaalt of beleggers succesvol zijn: menselijk gedrag. Bijvoorbeeld het gedrag dat wordt bepaald door een grote afkeer van verlies.

 9. Traders let op: beurzen zijn geen supermarkten

  U kent ze wel, de klagende traders op de IEX forums die steeds maar geld lijken te verliezen. Het zijn de meest actieve beleggers die dag in dag uit de beurzen volgen. Vandaar dat ze er ook echt verstand van hebben... zeggen ze zelf.

 10. Inflatiegolf niet slecht voor aandelen

  Een inflatiegolf is op de wat langere termijn helemaal niet slecht voor bedrijven, en dus voor aandelen. Sterker nog, een relatief korte maar heftige inflatiegolf, zoals de huidige hoogst waarschijnlijk zal zijn, is goed voor de hele wereldeconomie.

 11. Koopjes terwijl een recessie aanstaande is

  Er zijn steeds meer signalen dat er een recessie aan komt maar desondanks zijn er aandelen die nu aantrekkelijk geprijsd zijn zoals Philips.

 12. Wie hebben er meer koopkracht: IEX beleggers of de guru's

  Een meerderheid (63 procent) van de IEX bezoekers verwacht in het komende halfjaar stijgende koersen. Dat is opmerkelijk aangezien van de guru's

 13. Veilige aandelen in barre tijden

  In deze barre tijden heeft het gerenommeerde, onafhankelijke Morningstar aandelen geselecteerd in Europa waar u veilig uw geld in kunt stoppen.

 14. Wereldwijde gevolgen aanhoudende oorlog in Oekraïne

  Het ziet er steeds meer naar uit dat het een langdurige oorlog kan worden in de Oekraïne. Daarmee kunnen de gevolgen voor de wereldwijde economie steeds groter worden.

 15. Niet alleen op deze dag beleggen vrouwen beter dan die emotionele mannen

  Vrouwen zijn minder emotioneel dan mannen en daarom duidelijk betere beleggers, gemiddeld dan. Wij verklappen op deze Vrouwendag hoe zij het doen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links