Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag weer in het groen, waar de graadmeter eerder zowel winst als verlies liet zien. Elders in Europa maakten de aandelenbeurzen weer iets goed van eerdere verliezen. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers ook op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal op ontwikkelingen rond de coronapandemie.

De AEX-index 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent in de plus op 562,35 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 760,13 punten. Londen en Parijs stonden tot tot 0,3 procent hoger, Frankfurt zakte 0,1 procent.

Staalconcern ArcelorMittal voerde de AEX aan met een winst van 2,5 procent. Het bedrijf profiteerde van beter dan verwachte Chinese industriecijfers. Supermarktconcern Ahold Delhaize was met een min van 1,7 procent hekkensluiter.

PostNL

Prosus daalde 0,5 procent. De techinvesteerder is volgens persbureau Bloomberg de belangrijkste gegadigde in de overnamestrijd voor de advertentietak van internethandelaar eBay. De divisie, waar onder meer het Nederlandse Marktplaats deel van uitmaakt, zou tot 10 miljard dollar op kunnen brengen. Verder zou Prosus ook zijn belang in de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood willen uitbreiden. Daarvoor wordt onder meer gesproken met Just Eat Takeaway dat 0,8 procent won.

PostNL (plus 2 procent) profiteerde in de MidKap van beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot FedEx. SBM Offshore klom 1,7 procent. De maritiem oliedienstverlener sloot een kredietfaciliteit af van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip Sepetiba.

Sligro

Sligro stond bij de kleinere fondsen 1,5 procent lager. Het groothandelsbedrijf heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers om de activiteiten voort te kunnen zetten. Het bedrijf heeft in de aanvullende afspraken onder andere beloofd dit kalenderjaar geen dividend uit te keren.

In Parijs won Airbus 1,7 procent. De vliegtuigbouwer schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen en schroeft de productie terug. In Dublin zakte Ryanair 0,7 procent. De Ierse luchtvaartmaatschappij verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen.

De euro was 1,1231 dollar waard tegen 1,1247 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent in prijs tot 39,76 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder, op 41,69 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 1 juli 2020 16:19
    volume is zo laag dat men een beweging van 10 punten heeft kunnen maken op totaal geen nieuws. (o nee wacht alles gaat heel goed) had dit volledig verwacht vandaag dus longs doen weer goed hun werk, morgen ga ik er uit want wil het niet mee nemen als VS dicht is.
    dus nog even laten stijgen tot morgen aub ;)
  2. geobeo 1 juli 2020 16:22
    quote:

    schreef:

    U kunt ook nog om een andere reden switchen: het is technologie dat sinds de kredietcrisis voor de outperfomance van Wall Street versus Europa zorgt. Misschien is dat ook reden om te draaien. Ik zou alleen minimaal op technische trendbreuken wachten. Anders hebt u misschien weer tien jaar of langer het nakijken.
    Wat heeft Europe in godsnaam te bieden qua technologie? Zowat alle technologie die er toe doet komt uit de VS de afgelopen decennia. Waarom zou dat de komende jaren ineens veranderen?

    Gaan Tesla, SpaceX, Neuralink, Facebook, Apple, Microsoft, Amazon, en alle toekomstige tegenhangers ineens naar Europa verhuizen.

    Geloof ik niets van. Alles in Europa is er op gericht om bestaande oude grote dinosauriër bedrijven in stand te houden. De EU werkt de startups actief tegen met ingewikkelde regelgeving op producten en diensten en ingewikkelde onaantrekkelijke regelgeving omtrent belastingen en investeringen. Dat zie ik de komende decennia niet veranderen. In tegendeel.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links