Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Beter Bed, ING, NN en Viv

Liveblog: Beter Bed, ING, NN en Viv

Update 16:45 uur: De financials dus

Oh, wat liggen de financials slecht. Klopt, maar het is wel een beetje een Nederlands fenomeen vandaag.

ING en NN krijgen allebei een verlaging van de analisten, zie verderop in dit blog.

Rest de vraag waarom ABN Amro klopt krijgt. Is dat hierom, ofwel goed voer de balans, maar slecht voor het imago..? Spaarrente naar nul.

 


Update 16:15 uur: Beyond Meat

Daar kiloknalt Beyond Meat alweer door eigen grafiek. Er is geen nieuws, maar wel heel veel momentum. Merk op dat de omzet de laatste dagen vooral na opening is.

 


Update 15:45 uur: De rente daalt... al een eeuw of zeven?!

Wat. Een. Grafiek. Niks meer, niks minder: het is gewoon de reële rente. 

Het is Roelof Salomons die hiermee op de proppen komt. Citaatje van hem op LinkedIn:

Een tijdelijk fenomeen? Maak dat de kat wijs. De enige periode waarin er geen enkele ontwikkeld land was met een negatieve rente was: de jaren 1983-2008. Leuk he? De periode die wij als normaal beschouwen, blijkt juist de abnormale te zijn.

In de reeksen zit alles. Oorlogen. De pest. De verlichting. Uiteenlopend monetaire en politieke regimes. En toch daalde de rente. Waarom? Dat antwoord moeten we u schuldig blijven. Wat moet u hier mee? Vooral niet roepen dat beleggen in obligaties onzin is, omdat de rentes alleen nog maar omhoog kunnen.

Mijn belangrijkste conclusie is voor de pensioenonderhandelaars. Geef niet niet toe aan de lokroep om een hogere rekenrentes! Het bewijs is namelijk nogal overtuigend de andere kant op. Struisvogels.

 


Update 15:35 uur: VS - Europa 1-0

Het is niet eerlijk! Geintje, Wall Street opent hoger, waar de EU... U ziet het. Frappant verschil dat niet zo vaak voorbijkomt en wat met een bescheiden dollardaling van 0,1% niet is te verklaren.

 


Update 14:50 uur: Beter Bed

Beter Bed heeft vrijdag omzetcijfers 2019 en spuit er nu vandoor met +13% op hoog volume. Eerder meldde ik al dat er een gerucht was en dat klopt. ABM Financial News Dow Jones bevestigt dat ABN Amro het koersdoel verhoogt van €2,50 tot €3 (hold).

 


Update 12:40 uur: AOC zegt het perfect

Waarvan akte.

 


Update 12:30 uur: Rrrrhodium!

Als u als professionele handelaar - de hefboomclub kan hier beter wegblijven? - een spannende commodity zoekt: rhodium is hot. Nooit van gehoord, maar wat maakt het uit, als het maar beweegt. Dat doet het. Langer gaat mijn plaatje niet terug. Zorg dat u er niet mee blijft zitten, want voor u het weet duurt het tien jaar...

 


Update 11:55: Vivoryon

Er is wat prijsactie om de prijsactie geloof ik in biotech Vivoryon. Zomaar ineens een dikke plus op relatief aardig volume de laatste tijd.

Op een termijn van een jaar vindt u er echter niet veel van terug.

Bij Altice en vooral Alfen is het ook aardig bal. De beurs moet ergens heen met de energie op deze rustige beursdag, lijkt het wel. En anders maar weer gewoon financials verkopen...

 


Update 10:15 uur: Over huizen, bouw, prijzen en hypotheken

Vorige week was er een somber en zelfs boos ABN Amro-rapport over de bouw en alles wat daarmee samenhangt. Ter memorie:

Vandaag komt ING met een minder chagrijnig rapport...

... maar impact is er zeker, volgens ING.

 


Update 09:45 uur: Sáái

Zoek de beweging op het Damrak! Zeldzaam rustig is het. In de AEX valt niet één fonds op, in de AMX kan u een aandeel als AMG verwachten, bezit-van-de-zaak-einde-vermaak-daling is er wellicht voor Takeaway, het bescheiden Vivoryon beweegt wat en verder is er het waarschuwende Neways. Valt de schade mee?

Het hing wellicht in de lucht. Hele eindejaarsrally gemist. Gezien de koers kijkt de beurs niet echt raar op van Neways, nee.

Onze beleggersdesk schrijft over Neways:

Neways blijkt eens temeer kwetsbaar voor verschuivingen in de industriële sectoren waar het zijn producten aan levert. En hoewel de elektronicaspecialist het spelletje qua flexibiliteit aardig onder de knie heeft, verloopt een en ander geregeld met horten en stoten.

Verder zijn er nog deze adviezen met een wel heel precieze van ING voor Unilever:

 • Adyen: naar €776 van €695 - Citigroup
 • ASML: naar €310 van €265 - Citigroup
 • ING: naar €11,80 van €11,60 - UBS
 • NN: naar neutral van outperform en naar €37 van €40 - Credit Suisse
 • Unilever: naar €62,83 van €57,38 (buy) - ING
 • Air France-KLM: naar €11,50 van €11,20 - Bernstein
 • Euronext: starten met buy en €88 - Jefferies
 • Euronext: naar €85 van €81 - JP Morgan

Lees even mee met Unies:

Mis ik verder nog iets? Ik geloof het niet. Geklokt om 09:45 uur:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 26 mei Het is vlak voorbeurs, maar gelukkig is er tech om ons over te verbazen 3
 2. 25 mei Nvidia leert Europa bitter technologielesje 3
 3. 25 mei Er is heel veel voorbeurs na sensationeel Nvidia en verdeelde Fed 2

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 13 januari 2020 13:04
  "Welkom, deur vd beurs staat voor i.e.d.e.r.e.e.n. open en beleggen is net zo ingewikkeld als sparen. Iedere maand de index kopen en klaar."

  Ook in NL neemt de ongelijkheid toe.
  De rijken worden rijker en de armen worden armer.
  Er leven momenteel bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens.
  Denk je nou echt dat deze mensen iedere maand de index kunnen kopen?

  Blijkbaar heb je alleen vrienden en kennissen met geld en is je blik op de NL-samenleving daardoor erg vernauwd geworden.
  De beurs is dus N.I.E.T voor iedereen toegankelijk !
 2. Arie40 13 januari 2020 13:07
  Alfen was ook wel giga opgelopen. Kort geleden 10 euro, nu 20 euro.

  Vivoryon heeft oa een koersdoel gekregen die maar liefst 2 keer zo hoog is. Van 5 naar 10 euro. Daarbij speelt mee dat het mislukken bij biogen aangeeft dat Vivoryon haar Alzheimer aanpak inderdaad wel is de juiste kan zijn. De zoveelste duim vanuit de markt richting de onderzoekers van Vivoryon.
 3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 13 januari 2020 15:39
  Er komen gewoon zware tijden aan in bv. de auto industrie. En omdat Neways daar ook aan levert, gaan ze dat ook voelen. Ze denken zelfs dat niet ieder automerk de komende jaren overeind blijft. Dat zegt genoeg voor mij. Ik hoef deze aandelen niet. En ook niet op een 10% lagere prijs ;-)
 4. forum rang 5 theo1 13 januari 2020 15:50
  quote:

  crux schreef op 13 januari 2020 13:04:

  "Welkom, deur vd beurs staat voor i.e.d.e.r.e.e.n. open en beleggen is net zo ingewikkeld als sparen. Iedere maand de index kopen en klaar."

  Ook in NL neemt de ongelijkheid toe.
  De rijken worden rijker en de armen worden armer.
  Er leven momenteel bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens.
  Denk je nou echt dat deze mensen iedere maand de index kunnen kopen?

  Blijkbaar heb je alleen vrienden en kennissen met geld en is je blik op de NL-samenleving daardoor erg vernauwd geworden.
  De beurs is dus N.I.E.T voor iedereen toegankelijk !
  En om te kunnen sparen moet je ook wat te sparen hebben. Dat is natuurlijk nogal wiedes. Hij bedoelt dit natuurlijk in die context. Dat als je iets te sparen hebt, je ook kan beleggen.
 5. Bonost 13 januari 2020 21:52
  quote:

  Erny schreef op 13 januari 2020 16:58:

  Ik denk dat we de komende jaren afscheid gaan nemen van een groot aantal Europese banken, waaronder ABN AMRO en ING. De hele sector is op sterven na dood. Dat is simpelweg het gevolg van de revolutie welke zich binnen de financieel sector aan het voltrekken is.
  Jij denkt toch niet dat de ECB dat zal toestaan. Als de keuze gedwongen wordt, dan zal de rente toch echt omhoog gaan, ondanks de grote tekorten in de zuidelijke staten. Kwestie van de meest schadelijke voor de economie. Op dit moment worden de banken gedwongen om hun organisatie zo efficiënt mogelijk te maken. Neem van mij aan dat zowel Duitsland, als Frankrijk hun banken niet laten omvallen. En aangezien de Nederlandse banken meer vet hebben, zal het zo'n vaart niet lopen als zij op tijd goed reorganiseren.
  N.B. het is een kapitale fout van ABN om die rente van 0.01 naar 0.00 te brengen. Dat is marginaal geleuter voor een pietlullig bedrag, maar o zo'n grote imagoschade.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links