Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: AEX, groei en huizenprijzen

Liveblog: AEX, groei en huizenprijzen

Update 16:20 uur: AEX in top

Het is niet veel, maar toch. De AEX zet ook op deze rotdag weer een nieuwe jaartop neer. Ik verwijs naar twee blogjes hieronder.

 


Update 16:00 uur: Lyft

Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk, om bij een Nederlandse bank of broker op de stukken in te tekenen. Had u interesse? Ik schrik zelf een beetje van deze basics. Hoogrisico en hoge bèta, dunkt me. Dit wordt weer een groeiaandeel waar geen waardering aan is vast te plakken en waarvan de koers alle kanten uit kan wapperen.

Maar goed, daar zijn een hoop liefhebbers van op deze site, toch? Want spannend is het zeker.

Zijn er liefhebbers? $911 mln verlies op $2,16 mld omzet: #Lyft (concurrent #Uber) wil naar de beurs en hoopt op beurswaarde van $20 mld https://t.co/tGGwofmlr5 pic.twitter.com/CsNhLWIJaG

— Arend Jan Kamp (@ArendJanKamp) March 18, 2019

 

Update 15:40 uur: Amazon niet aan straatstenen te slijten?!

Onderschat Amazon niet, maar overscht haar ook niet? Het beste wat je als bedrijf kan overkomen is dat Amazon met een concurrend product kom onder haar eigen naam, is ook weer ovreven, maar...

“This idea that Amazon can introduce a product and magically use data to dominate a category is just a conspiracy theory,” says Juozas Kaziukenas, founder of Marketplace Pulse. “There are a couple of successful examples everyone uses, but most of their products aren’t successful at all and many other companies continue to outsell Amazon even after it introduces its own competing brands.”

Citaatje uit dit artikel, dat ze bijvoorbeeld denk ik gretig in Zaandam lezen. Naam hoef ik u niet te geven en zo zijn er denk ik nog wel meer. Amazon neemt echt niet alles over, niet alles wat ze aan raakt verandert in goud, maar ze zet wel alles en iedereen op scherp.

 


Update 14:00 uur: "Herstel in aantocht"

Twee weken geleden hadden we nog deze waardeloze groeicijfers van de ECB.

Gisteren gaf ik u deze grafiekjes nog mee van de mogelijke tweestrijd die er is op de markten: de stijgende aandelenmarkten duiden er op dat de beurzen herstel ruiken ergens eind dit jaar of begin volgend jaar. Ik neem de MSCI World Index in euro's om alles op en hoop te gooien en verhip, de all time high is niet ver weg.

De rentemarkten, hier ziet u de Duitse en Amerikaanse tienjaarsrentes, duiden er echter met die almaar dalende yields op dat er de economie nog verder verslechteren.    

Die ECB-cijfers waren overigens bijstellingen van dezelfde cijfers drie maanden eerder. Zo snel kan het gaan. Zo snel kan het inderdaad gaan, want zowel Goldman Sachs als Morgan Stanley denken dat het ergste leed geleden is. Citaatje:

Europe’s economy hasn’t given investors much cheer over the past year, but some are saying there are positive surprises in store.

For Goldman Sachs, an emerging trend of euro-area numbers coming in above expectations suggests the slowdown may have bottomed out. That verdict is shared by analysts at Morgan Stanley, who point to Europe’s dependence on the Chinese economy, which is showing signs of turnaround.

“There are tentative signs that the worst of the weakness is behind us,” Goldman Sachs economists led by Jari Stehn, wrote in a note. “In contrast to the material downside surprises last year, more recent data have generally come in ahead of expectations.”

Zoals ik gisteren in mijn vooruitblik nog meer zei: let vrijdag op de eerste schattingen van de Franse, Duitse en Europese inkoopmanagersindices. Die vertellen het huidige economisch momentum. Of maak deze week, als u een horizon van een jaar hebt, de keuze of u risico neemt (aandelen) of uit de weg gaat (cash of obligaties).  

MS heeft trouwens meer ideetjes: zou Japan dan eindelijk eens ...?

 


Update 12:35 uur: Afzwakkende groei huizenprijzen

ING denkt dat de gekte op de woningmarkt wel zo'n beetje voorbij is. De groei van de huizenprijzen zwakt dit jaar af naar 4,5%. In 2020 is er naar verwachting sprake van een stijging van 2,5%. Wel zo prettig voor de mensen die op zoek zijn naar een woning (NK).

 


Update 10:10 uur: Royal Dutch Shell en Aperam

Helaas heb ik geen inlog op Barron's, maar ik kan het nog net lezen. Shell is de enige olie-major die wordt genoemd.

Als u goed kijkt...

Nu had Barron's dit weekend ook een staalverhaal, maar het is een beetje vergezocht om daar de stijging van Aperam te zoeken. Verder is er geen nieuws.

 


Update 09:30 uur: DSM

We zijn los, de AEX blijft in de buurt van jaartop 552,53 van vrijdag en er komt nog een bullish DSM advies bij. Beetje flauw van HSBC om juist vandaag IMCD in de aanbieding te doen en als je je leven niet betert ING, gooien we je nog bij Deutsche Bank en Commerzbank over de slagboom.  

 • DSM: naar €112 van €98 (buy) - Kepler Cheuvreux
 • IMCD: naar hold van buy en naar €70 van €63 - HSBC
 • ING: naar €12,60 van €12,90 - KBW
 • Kendrion: naar €35 van €40 - Berenberg

 


Update 08:45 uur: Finance deal

Flinke deal. FIS is $35 miljard waard en biedt $43 miljard voor Worldpay, dat $30 miljard is. Ik weet niet of dit een directe concurrent is voor Adyen, maar zoek het in die hoek.

Bloomberg meldt:

The deal -- when completed -- would make it the biggest in the data processing and payments industry, according to data compiled by Bloomberg News. In January Fiserv Inc. agreed to pay $22 billion to buy First Data Corp. to form the world’s largest payments processor.

Worldpay was itself created by a merger. Vantiv Inc. bought the former Worldpay Group Plc for more than $10 billion in 2017, with the combined company taking the British firm’s name. That Worldpay was once part of Royal Bank of Scotland Group Plc.

 


Update 08:45 uur: MDXHealth

Omdat er ook veel Nederlanders naar dit aandeel kijken:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:25 Gezellig voorbeurs, dat was het schuldenplafond en nu er is weer kwartje 11
 2. 01 jun Het kan nog gekker: hoe Nederland gasimporteur en kolenexporteur werd 6
 3. 01 jun Het is groen voorbeurs en van plafond is het naar rentes en economie 2

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 maart 2019 13:42
  Als 2 grote Duitse banken samen verder gaan is dat een teken van afzwakkende groei, sterker nog met zoiets is het tegenovergestelde van groei voor alle niches in zicht. Kortom daling hier en daling daar is het lot, van aandelenbeurs tot economie, en zelfs huizenprijzen ontkomen er niet aan…
  Maar goedkoper een huis aankopen is geen straf natuurlijk!
 2. [verwijderd] 18 maart 2019 20:06
  quote:

  JJMM schreef op 18 maart 2019 17:59:

  Gewoon even goed fake nieuws en Na de zomer komt de crisis eraan. Lift nog even mee en dan verkoop ik alles.
  Het is net wat je er van maakt, en fake past zo'n beetje in elk plaatje…. Maar waar, of waarin, zul je meeliften dan, alles heeft z'n beste tijd wel zo'n beetje gehad, of zijn al die 5 bewegingen omhoog in alles ook al fake?.. Zeg het maar!..
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links