Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turborente

Financials zijn traditioneel gevoeliger voor ontwikkelingen aan het rentefront dan andere aandelen. Daarom worden ze ook wel de rentegevoelige aandelen genoemd bij sectorclassificaties. Vandaag zijn ze hoogst actueel.

Fed-voorzitter Ben Bernanke verhoogt de rente én spreekt vanavond. Gisteren trok ik mijn column Ben benieuwd, Ben al lijnen langs en de AEX en heb ik de cruciale niveaus gedefinieerd. Vandaag doe ik dit bij ING en Aegon.

ING nam de dalende weerstandslijn uit. Hiermee kwam een einde aan het ritme van de neergaande trend. Het fonds noteert nog steeds boven het tweehonderd daags gemiddelde.

De Relatieve Sterkte Indicator (RSI) vormde deze maand positieve divergentie, maar bevindt zich nog onder de dalende weerstandslijn en zet druk op de weerstandslijn.

ING turbo long
Een uitbraak is nabij. Om een koopsignaal te geven moet ING boven 30,40 euro uitbreken. Pas dan is er sprake van een korte termijn stijgende trend. ING mag dan niet meer onder de bodem op 28,17 euro zakken, want dan is het patroon van lagere toppen en bodems niet meer intact.

Wacht daarom de uitbraak af voor het innemen van posities. Omdat de dalende weerstandslijn al uitgenomen is, verwacht ik dat ING door 30,40 euro breekt. In dit geval is de volgende turbo interessant:

  • ING turbo long 23,90 (17067),
  • Hefboom: vier,
  • Stoploss:29,32 euro.

    Aegon turbo long
    De koers van Aegon bevindt zich nog in een dalende trend, maar is aan het bodemen. De RSI is na het vormen van een positieve divergentie al boven de dalende weerstandslijn gebroken. De koers bevindt zich echter nog steeds onder het tweehonderd daags gemiddelde en onder de vorige top op 13,42 euro.

    Lichtpuntje is een potentieel hoofd/schouderpatroon. Als Aegon boven de vorige top uitbreekt, dan is dit ook een uitbraak boven de neklijn. Het koersdoel wordt dan minimaal 14,80 euro. Zover is het nog niet en spring daarom niet meteen in de turbo longs. Wacht op de uitbraak. Daarna is de volgende turbo interessant:

  • Aegon turbo long 9,90 (45375),
  • Hefboom: 3,3,
  • Stoploss: 12,61 euro.


    Klik hier voor de IEX Turbosectie

    Jaap Muns is directeur van Trade For A Living en technisch analist bij TurboTraders.nl. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. Muns heeft op moment van publicatie geen positie in de in dit artikel genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.

  • Jaap Muns is technisch analist. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Jaap Muns

    Jaap Muns was een van de eerste Nederlanders die de titel van Chartered Market Technician (erkend TA-er) mocht voeren en is tevens lid van de Amerikaanse MTA. Zijn jarenlange ervaring als helicopterpiloot komt hem nog dagelijks van pas bij het bestuderen van grafieken. Als geen ander vertrouwt hij blindelings op indicatoren,...

    Meer over Jaap Muns

    Recente artikelen van Jaap Muns

    1. jan '06 ABN Turbo 2
    2. sep '06 TA: Zijwaarts 106
    3. sep '06 TA: Weerstand 232

    Gerelateerd

    Reacties

    4 Posts
    | Omlaag ↓
    4 Posts
    |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links