Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Top, Nova

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: San Lie

San Lie is Hoofd Portfoliomanagement bij ASN Beleggingsfondsen.

Meer over San Lie

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 januari 2006 10:37
    Quote San Lie:
    De meegebrachte aandelen moeten deel uitmaken van de AEX of AMX. Ik moet vooral dit even kwijt, omdat wij vaak het verwijt krijgen altijd te kiezen voor grote, veilige namen. Dit is gewoon het gevolg van de regels van het spel. unquote
    Hagemeyer is een AEX fonds ! Vliegende start met nu al 5% erbij in 2006, maar Hr. Lie kon die niet kiezen omdat de analist bij AbnAmro zijn advies had verlaagd op 2 nov. naar houden (van Koop)toen de koers nog 2,23 was !? Kortom ook binnen AEX/AMX zijn wat meer opwindende keuzes zeker mogelijk. Hr. Lie's eigen 5de keuze was volledigheidshalve wel Getronics (waarom ie dat zelf niet noemt is mij een raadsel).
  2. [verwijderd] 4 januari 2006 09:44
    nu is duidelijk waarom Getronics niet is genoemd:
    Bericht 4.1.05:
    MARKET TALK: Getronics advies omlaag naar add - ABN

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Getronics advies omlaag naar add van buy bij ABN Amro. Analist stelt dat aandeel recent sterk gepresteerd heeft en dat eventuele trading update waarin bedrijf aangeeft dat margedoel van 5% over 2005 gehaald is, nodig is om koers verder omhoog te stuwen. Ook aankondiging nieuwe contracten kan voor nieuwe koersstijging zorgen. Analist stelt dat Getronics voor lange termijn marge van +7% nodig heeft om gat met sectorgenoten te dichten. Koersdoel is EUR 12,50. Getronics onveranderd op EUR 11,74. (MAT)

    (END) Dow Jones Newswires
    January 04, 2006 03:30 ET (08:30 GMT)

    Dit roept toch vragen op over de coordinatie binnen AbnAmro. Analist minder positief door aanpassing van kopen naar "toevoegen"!?
    San Lie heeft het aandeel op zijn persoonlijke top 5 voor 2006 gezet. Bob Emanuels noemde het aandeel gisteren nog als kooptip.En op de website van AbnAmro staat de volgende deeltekst nog bij de pagina van Getronics. Hier hanteert men voor rating alleen Kopen, Verkopen en Houden:
    Argumentatie (d.d. 7.11.05)
    Onze beleggingsopinie Kopen is gebaseerd op twee peilers. Enerzijds de omzetontwikkeling bij service en anderzijds de marge-ontwikkeling. De trend in de omzetontwikkeling is sterk en biedt goede vooruitzichten voor de komende jaren. Wij zijn van mening dat de gemiddelde verwachting van analisten van een omzetgroei van 2% te laag is en wij rekenen op een groei van 4%. In het derde kwartaal realiseerde Getronics een omzetgroei van 3,7%. Getronics streeft naar een marge van 5%, terwijl analisten een marge van 4,6% taxeren. Wij verwachten dat een versnelling van de omzetgroei in het vierde kwartaal gepaard zal gaan met kostenbesparingen waardoor de marge zal verbeteren. Getronics is vol vertrouwen dat zij de doelstelling gaat halen en wij denken dat analisten hun taxaties zullen verhogen.

    • In het 3e kw was de omzetontwikkeling beter dan verwacht. Deze nam met 3,7% toe terwijl wij op 2,7% hadden gerekend. Het operationele resultaat was met EUR 18 mln lager dan verwacht (EUR 22 mln). Het verschil is te verklaren door een andere verdeling van de kostenbesparingen over de kwartalen.

    • Ook na de overname van PinkRoccade is Getronics vrijwel schuldenvrij.

    • Momenten van koerszwakte bieden ons inziens mooie gelegenheden om in te stappen.

    • Een risico voor Getronics vormt de macro-economische omgeving. Een verslechtering hiervan kan een negatief effect hebben op de resultaten van de onderneming.

    Geactualiseerd: 7 november 2005
    Slotkoers: EUR. 10,21 (4 november 2005)
    Laatste opiniewijziging (in afgelopen 12 mnd): 5 juli 2005 van houden naar kopen

    Enige uitleg van San Lie is wel op zijn plaats.
  3. [verwijderd] 4 januari 2006 15:58
    Fortis top vijf (zeven):

    Fortis heeft zijn zeven favoriete aandelen uit de Benelux voor 2006 bekendgemaakt. In de lijst staan de vijf Nederlandse aandelen ABN AMRO , BAM, Exact , SBM Offshore en USG People . Ook het Belgische GIMV en Belgacom zijn in het rijtje terug te vinden.

    Fortis geeft de voorkeur aan groeiaandelen en dus minder aan zogenoemde 'value shares'. Een van de favoriete sectoren van de bank is 'energie'. Zo behoort SBM tot de 'top picks' omdat het aandeel kan profiteren van hoge energieprijzen en nieuwe diepwaterprojecten.

    Daarnaast richt Fortis zich op technologie, en met name de blootstelling van softwarebedrijf Exact en houdstermaatschappij GIMV aan die sector. Voor Exact is 2006 'het jaar van de waarheid', aldus de bank. Zij denkt dat het operationele herstel van het Nederlandse bedrijfsonderdeel van Exact dit jaar zichtbaar zal worden voor de buitenwereld.

    USG People is de favoriet binnen de uitzendsector. Volgens de bank is USG 'h e t bedrijf' dat zal profiteren van verbeterende marktomstandigheden in de Benelux.

    BAM kan volgens Fortis meeliften op de gezonde marktvooruitzichten en synergievoordelen met AM . 'De recent aangekondigde overname van AM zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de positie van het bouwbedrijf in de waardeketen', aldus de bank in haar rapport.

    Ook is Fortis enthousiast over ABN AMRO, onder andere omdat de bank 'flink in de kosten aan het snijden is'. Het koersdoel voor ABN is verhoogd van euro 24 naar euro 27.

    Belgacom, tot slot, behoort volgens Fortis tot de uitblinkers vanwege zijn hoge dividendrendement.

    USG is ook mijn favo. En The Artist wordt ook tegemoetgekomen.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links