Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffen de gekste

Grondstoffen de gekste

 

Kwamen ze elkaar soms gisteren in de kroeg tegen?! Hé joh, zullen we eens gek doen? Ja leuk! Zoiets. Dan heb ik het over een zekere analist van Credit Suisse...

 

 

... en eentje van JPMorgan Chase:

 

 

Hier op IEX hoef ik geen tekst en uitleg te geven. De hele Koffiekamer, de gezworen erfvijand van alles en iedereen die ook maar iets op de markten en beurzen analyseert en koersdoeltjes afgeeft, klapt nu uit haar panty. Wat, contraire adviezen van de analisten, zoals ze daar altijd heten?      

Check, check, doublecheck: klopt als een bus. Dit zijn de Reuters headlines over deze adviezen:

  • BHP BILLITON PLC BLT.L : CREDIT SUISSE RAISES TO OUTPERFORM FROM NEUTRAL; CUTS TARGET PRICE TO 900P FROM 1,100P BHP.AX BLT.L
  • GLENCORE PLC GLEN.L: JP MORGAN RAISES TO OVERWEIGHT FROM NEUTRAL

Ik durf het er niet compleet aan toe te schrijven, maar dit is ongetwijfeld van invloed op die stralende koersen vandaag van de dit jaar dubbel en dwars in de touwen gemepte grondstoffenfondsen:

 

 

Trackrecord

De reden waarom ik deze twee huis-tuin-en-keuken-adviezen in een part blog belicht, is simpel. Het gebeurt inderdaad niet vaak dat analisten zo dwars tegen de heersende trend in - zie die grafieken! - met zo'n verhoging (of verlaging!) op kantoor of bij hun klanten durven te verschijnen.

Helaas heb ik niet meer dan deze headlines, want ik ben zo benieuwd waarom de twee huizen die fondsen zo uitdrukkelijk op een koop zetten. Te hard afgestraft? Ligt voor de hand om dit te denken, maar ik houd van feiten en niet van gissen, raden, gokken en speculeren.

Wat ik wel is dat JPMorgan Chase analist Dominic O'Kane volgens Reuters met vijf sterren met afstand de beste Glencore volger is: liefst 96% van zijn schattingen en een whopping 86% van zijn recommandaties kloppen. Zucht, had ik ook maar één aandeel zo in de vingers #rijkworden

Paul McTaggert van Credit Susse krijgt van het persbureau echter maar drie sterren voor zijn BHP Billiton werk: 50% score voor zijn schattingen en 53% score voor zijn aanbevelingen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links