Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hadden we maar...

Een update van IEXTraders

Gaat de AEX verder dalen? Jasaba denkt van wel. Speelde gisteren met een putje maart AEX 430. 

Toch twijfelt dit beleggingsteam af en toe. Dit schreef Jasaba vorige week: "Afgelopen woensdag vertrouwden we het niet meer zo. Die maandag had ons fonds net een 'all time high' aangetikt en daar was op woensdag al een stuk vanaf gegaan. Door de mooie cijfers van DSM werd het verlies op de puts nog redelijk gecompenseerd dus bedacht ik dat het wellicht een goed plan was om de hele portefeuille te cashen en vervolgens te kijken wat we daarna zouden gaan doen. Mijn partner had het sterke gevoel dat het naar boven zou gaan en wilde daarom alleen de 430 puts verkopen en gelijk een paar 470 calls aanschaffen. Met het oog op de deal die in Minsk gesloten moest worden leek me dat laatste nog niet zo'n geweldig plan. Hoewel we dus niet ver van elkaar vandaan zaten qua idee, kwamen we er niet uit en bleven we zitten. Het resultaat is bekend: waren we maar geswitcht. Alleen de DSM calls zijn er, mede dankzij een reverse scalp, nog redelijk goed uitgekomen."

Ook Bas Heijink, de TA-specialist van IEX, waarschuwt voor een correctie. Zijn TA-collega Nico Bakker signaleert ook een downtrend. 

Daar zijn zien best wat IEXTraders iets in. Hanzicht van Hoop op Welvaart: "Maar wat nu, toch maar short zodra de steunpunten 459,45-457,65 van Bas worden doorbroken? Moet dat overigens op intraday of slotbasis gebeuren?"

Samen doen

Wat overigens leuk is om te volgen op IEXTraders de komende maanden zijn de Verenigde IEX Traders. Dit is een kwartet oude bekenden: de managers Hanzicht, MartinW, Van Sjaken en de Bengaalse tijger. Zou 'democratisch beleggen' voor hen net zo goed werken als individueel? Het is in ieder geval een interessant leerproces en we kunnen het volgen via het forum.  

Maar ook op een ander manier werken IEXTraders samen. Gewoon door tips uit te wisselen. Martinezz vraagt hoeveel opties anderen in portefeuille hebben: "Randstad ingewisseld voor Ralph Lauren, dat onlangs 25% heeft ingeleverd na tegenvallende cijfers. Echter toch in de basis een solide bedrijf met goede ratio cijfers, positieve cashflow. En nu dus goedkoop, wat een voorwaarde moet zijn voor valuebeleggen. Koersdoel 200 dollar.  Ik merk dat velen onder ons voornamelijk met opties en andere 'handelswaren' bezig zijn. Wat ik me daarbij afvraag is hoe groot het aandeel opties is binnen jullie totale portefeuille. Hoe is jullie spreiding?"

Tussenstand

Hoe staan de IEXTraders ervoor? 

  Fonds Rendement Rendement
ten opzichte van benchmark
1 Jasaba +122,79% +63,39%
2 Afwasser +72,29% +50,30%
3 Fonds mbp +73,23% +12,25%
4 Regelijk Valueportfolio +51,88% +10,38%
5 US Equity Fund +83,28% +7,84%

Grexit

Wat staat er verder centraal in Europa? Nou vooral dat eilandenrijk in het oosten. We hebben volgens Jeroen Dijsselbloem nog een weekje om tot een oplossing te komen met de Grieken. Oei, zo komt de Grexit wel erg dichtbij. Of moeten we wat Griekenland zegt allemaal met een korreltje zout nemen?  

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links