Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overtollige Ballast

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Sander Stortenbeek

Aandelen! Nederlandse aandelen, welteverstaan. Sander Stortenbeek (onder andere ex-Rabobank, NIB Capital Bank, FBS Bankiers en SNS Securities) is een gepassioneerde fundamentele beleggingsadviseur, die bij voorkeur een net even iets andere en originele insteek neemt dan zijn vele vakbroeders. Op basis van harde feiten, cijfer...

Meer over Sander Stortenbeek

Recente artikelen van Sander Stortenbeek

  1. mrt '15 Refresco IPO 1
  2. feb '15 Staat verdient aan crisis 24
  3. feb '15 ABN Amro versus ING 7

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2015 14:48
    Goed stuk.
    Heijmans en BAM lijken mij onwaarschijnlijk als overnamekandidaat. Die trachten met alle macht in rustiger vaarwater te komen na jaren van reorganisaties. Synergievoordelen zijn er niet zo heel veel in een markt die verzadigd is en men toch al gewend is om in consortia te werken. De Nederlandse bouwers zullen imo liever het vertrek van Ballast zien dan deze onder de hoede nemen.
  2. [verwijderd] 29 januari 2015 16:58
    Met het oog op een herstellende onroerendgoedmarkt (iets wat door de markt wordt verwacht) en de QE die gunstig uitpakt voor bedrijven met hoge schulden zou het niet eens zo gek zijn als een buitenlandse partij interesse toont. De goedkope euro maakt zo'n overname bovendien extra goedkoop.

    Ik denk dan aan grote investeerders/investeringsfondsen van buiten de eurozone die het bedrijf uit de rode cijfers denken te kunnen trekken.

    Maar dit soort investeerders zoeken eerder een korting op de aandelenkoers dan dat ze bereid zijn om een extra premie neer te leggen om het bedrijf over te nemen.
  3. [verwijderd] 29 januari 2015 18:19
    quote:

    SaSto schreef op 29 januari 2015 17:10:

    Ben het met je eens Arod74. Maar het gebruikelijke trucje van private equity (leunen op een sterke cash flow en dan de balans volstoppen met schuld en preferente aandelen) werkt bij Ballast niet. Als je dat tenminste bedoeld met investeringsfondsen.

    Sander Stortenbeek
    Hoe de potentiële investeerder tewerk zal gaan daar heb ik geen idee over, anders dan winst maken door herstel en lagere rentelasten. Maar ik zie wel dat er de laatste maanden (veel) meer interesse is in de Europese bouwers. In de Spaanse bouwer FCC (veel groter dan Ballast), die ook zeer diep in de schulden zit, is bijvoorbeeld onlangs Bill Gates gestapt, terwijl Carlos Slim en George Soros ook interesse hadden (uiteindelijk is Slim wel ingestapt en Soros niet):
    www.thelocal.es/20141127/mexican-tyco...

    Ik denk niet dat het die namen zijn die achter Ballast zitten, maar wellicht wel andere investeerders met dezelfde ideeën (wat die ook moge zijn).
  4. forum rang 6 ff_relativeren 29 januari 2015 20:25
    even "out of the box" denken levert wellicht een grappige naam op :

    .... niet lachen .. Imtech Deutschland dat buiten Imtech een nieuwe toekomst zoekt ? Een fusie-interesse hoeft niet te betekenen dat Ballast Nedam wordt overgenomen.

    Een overname (van Ballast Nedam) door een andere partij lijkt de enige invalshoek te zijn tot nog toe. Maar waarom eigenlijk ?

    Imtech heeft de nodige problemen qua restschulden, imagoschade.
    Voor Imtech Deutschland kan een nieuwe naam een uitkomst zijn om los te komen van het verleden, en voor Imtech kan ieder stukje cash een relief betekenen. Zelfs het ontkoppelen van het problematische Deutschland-deel zonder cash, maar wel met alle rechten en plichten, kan al afdoende zijn als oplossing (voor Imtech).

    Deze variant is wellicht volstrekt onlogisch. Zo onlogisch dat het niet eerder de review is gepasseerd. Een groter Ballast Nedam met vooral geografische uitbreiding .. plus probleem-uitbreiding. Maar wel een schaalvergroting die voor de toekomst van Ballast Nedam interessant genoeg kan zijn om heel hard te onderhandelen over het uitsluiten van een deel van de oude rechten en plichten van "das neue Imtech" ...

    Bezie het als een soort kopen uit het mandje van een curator ..
    pijnlijke rechten en plichten verdwijnen, en het restant wordt opgeraapt. Waarom ? Omdat het bedrijf Imtech door 4 grote banken uit elkaar kan worden getrokken. Zodat de deel-opbrengsten -of het elimineren van schadelijke verplichtingen- de verliezen van diezelfde 4 banken (lees : grootaandeelhouders) danig kunnen beperken.

    De eerdere aankondiging van Ballast Nedam : binnenlandse en buitenlandse interesse .. is daarmee correct. Alleen pakt het wat anders uit dan de hoop-speculanten verwacht hadden ..

    Hopen maar voor die speculanten dat een beetje out-of-the-box denken tot niets leidt.

    Grijns ..

  5. SaSto 30 januari 2015 08:32
    Ik ben het met je eens Gerrit69, noem ik ook zijdelings in mijn column. BAM is interessanter (en Heijmans waarschijnlijk ook) prijs is wel fors hoger. Maar goed, BAM heeft niet aangegeven benaderd te zijn...
    En ff-relativeren: leuke originele invalshoek! Altijd goed om 'out of the box'te denken. Zeker op het gebied van fusies en overnames is alles mogelijk, niets komt uit een boekje elk geval is uniek.
  6. Moneyball 2 februari 2015 13:25
    quote:

    stockexchangestaartje schreef op 29 januari 2015 14:48:

    Goed stuk.
    Heijmans en BAM lijken mij onwaarschijnlijk als overnamekandidaat. Die trachten met alle macht in rustiger vaarwater te komen na jaren van reorganisaties. Synergievoordelen zijn er niet zo heel veel in een markt die verzadigd is en men toch al gewend is om in consortia te werken. De Nederlandse bouwers zullen imo liever het vertrek van Ballast zien dan deze onder de hoede nemen.
    3 keer volledig mee eens. Ik begrijp daarom ook niet waarom je het een 'goed stuk' noemt. Welke synergievoordelen? En Heijmans en BAM hebben inderdaad wel andere dingen aan hun hoofd momenteel. VW zou kunnen, maar alleen in package deal ivm de claim A15. Sandering zou ook nog kunnen ware het niet dat Strukton al drie kleinere partijtjes heeft overgenomen afgelopen jaar. Verder zie ik binnelands alleen partijen geinteresseerd in onderdelen van Ballast. Buitenlands Strabag en misschien Hochtief. De eerste zit toch al in het Vaanplein fiasco en heeft info daarover, de tweede zoekt uitbreiding van o.a. PPS aktiviteiten op de NL markt en hoest met groot gemak de centjes op.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links