Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: The week after

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. gam gam 7 september 2014 18:09
    Zelfs als "de economie" niet stijgt, maar ongeveer gelijk blijft, zullen de aandelenkoersen omhoog gaan. Bedrijven kopen namelijk hun eigen aandelen terug als ze geen beter alternatief zien. En dan is er nog gewoon de winst. Ik denk dat het niet verstandig is om al te veel op de koers te letten. Met een aandeel koop je een stukje van een bedrijf. Je wordt eigenaar.
  2. [verwijderd] 8 september 2014 07:21
    Waar kan en moet u heen?
    Dan de onderkant : 1001 redenen zijn er waarom de beurs lager kan, maar de grote gemene deler lijkt mij een kwakkelende wereldeconomie en failliete staten (reken maar eens met nomale rentes) versus dure aandelen en pererdure obligaties. De bullmarket duurt al lang en reikt ver. Onwillekeurig zorgt dat al voor nervositeit.
    Niettemin is al die cash in de wereld in principe wel een buffer onder de beurzen. U kunt uw aandelen of obligaties verkopen omdat u de bibbers hebt, maar dan? Cash is geen optie. Sterker nog, hoe lang laten spaarders (bij ons al goed voor 330 miljard euro) zich nog uitkleden met die lage rentes?
    Commodities, vastgoed of boetiekjes dan? Tja, die koersen vallen of staan ook voor een belangrijk deel met de economie. Bovendien gaat er natuurlijk wereldwijd veel te veel geld in aandelen (uit mijn hoofd zo'n 65 biljoen dollar) of obligaties (rond de 100 biljoen euro) om met de hele kudde daar naar uit te wijken.
    Wijsheid is lastig in deze tijden, want we zitten in unchartered territory met al die geldschepperij. De historie biedt geen houvast. Aan de andere kant: is het ooit wel duidelijk geweest waar de beurs mee bezig was en waar naar toe ging? Nope. En da's maar goed ook, want anders namen we vast véél te véél risico :-)

    ----

    Uitermate sterke passage en mij rechtstreeks uit het hart gegrepen. Zelf begin ik wel meer en meer in cash te geloven; 1.6% spaarrente (netto een whopping 0.4%) is altijd nog beter dan -20%...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links