Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM naar beneden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2014 09:31
    zondag 10 augustus: vanmorgen in de nieuwsbrief van het FD: Beleggers perplex om afstraffing met 17,4% van BAM aan eind handelsdag.
    Vermeld wordt dat niet duidelijk is waarop deze enorme koersdaling is gebaseerd. Niemand die een verklaring heeft, zowel marktpartijen als het bedrijf zelf niet ! Gewezen wordt op bijv. het koopadvies van RABO nog geen maaand geleden.
    Hopelijk maandag voorbeurs toch nog wat informatie van het bedrijf zef om beleggers enigszins gerust te stellen. Om evt. verdere paniek te voorkomen.....
  2. [verwijderd] 10 augustus 2014 14:08
    WAUUWWW....in iets meer dan een maand is de koers van EURO 3.60 naar nu EURO 1.66 gegaan...wat een klap zeg !! En dat mede door de wederom zeer tegenvallende meldingen die het management moest maken aangaande de operationele cijfers van BAM. Die lui hebben het bedrijf bijna "op-de-knieen" en dus kapot gemaakt. De daling van dik 17% afgelopen vrijdag is een combi van slecht sentiment door o.a. wat er in de wereld gebeurd momenteel MAAR OOK door het slechte sentiment en vooruitzichten die het management "ons" in het vooruitzicht stelt --> met vooral een hele hoop onzekerheid over hoe het nou werkelijk allemaal zit bij BAM. De vrees voor een 2e IMTECH is zeer groot en omdat ook "de zaak" IMTECH momenteel vollop in-de-schijnwerpers staat en je kan zien hoe hard het met een koers van rond de 2 euro kan gaan (naar 36 centen nu) betekent dat beleggers in BAM ook nog eens achter de oren gaan krabben....en waarschijnlijk de boel dumpen voor een "nog redelijke prijs"...nu het nog op deze prijs kan.
    Als de boel ooit tot rust komt kan je het altijd weer oppakken....ik vrees alleen dat daarvoor het management zal moeten opstappen ZONDER ONTSLAG- of AFSCHEIDSPREMIE wel-te-verstaan !! Wat leveren die al jaren-en-jaren een enorme wanprestatie zeg !! Ongelofelijk - en zonde voor BAM dat het nu op sterven-na-dood-is....
    Ik heb nog maar 1 aandeel...gewoon voor de heb...dus ik kan hooguit nog 1.66 kwijtraken :-) wel triest allemaal...
  3. [verwijderd] 10 augustus 2014 15:14
    1 aandeel om naar de vergadering te kunnen dus, en de rest geleend om op een vrijdagmiddag te kunnen dumpen? je bent wel erg geïnteresseerd als eerste en vrijwel directe reageerder en daarbij nu weer de laatste, daarbij telkens suggererend wat te doen; en op het zekere feit van koersmanipulatie ga je maar helemaal niet in..

    Als ik de AFM was wist ik wel waar ik begon te graven
  4. forum rang 5 hvasd2 10 augustus 2014 22:18
    ik las iets over 4 miljard Euro schuld die BAM zou hebben ..... Dat is wel heel veeeeel schuld !!!

    "Waar heb je het over? Eind 2010 hadden ze een schuldenlast van bijna €6 miljard en eind 2013 iets meer dan €4 miljard. Mismanagement? Volgens mij doen ze het enige juiste en dat is niet in paniek geraken, maar stug doorgaan. Je moet stil zitten als je geschoren wordt. Wel zou het management geofferd kunnen worden als signaal, maar ik geloof niet dat een andere management het heel anders zou doen.

    Imtech is heel ander verhaal, de schuld is gegaan van van €2,1 miljard eind 2010 naar €2,9 miljard eind 2013. Daarnaast heeft Imtech €1,2 miljard aan immateriële activa en BAM €400 miljoen. Imtech heeft ook helemaal niets op de balans staan wat ze nog kunnen verkopen financiële activa €44 miljoen, BAM €872 miljoen. Imtech heeft ook nog overige vorderingen (wat is dat precies) van €1,1 miljard, BAM €149 miljoen, dus dat zou wel eens flink wat minder kunnen zijn. Daarnaast is Imtech een opslokker geweest van allerlei bedrijven zonder dat altijd de synergie altijd duidelijk was, BAM is relatief veel geleidelijker gegroeid waardoor er minder lucht in zit. BAM is heel anders dan Imtech."

    www.iex.nl/Forum/Topic/1316244/BAM-Gr...
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links