Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech, verzin een list!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Julian247 19 mei 2014 18:46
    quote:

    Orca schreef op 19 mei 2014 18:35:

    Want eigenlijk moet je 't hele plaatje omdraaien. Waarom zitten grote jongens short en waarom is ~1,20 niet een rete-attractieve entry danwel cover niveau? Want optisch is 't dat, als je uitgaat van 745M of zelfs 895M "schuld".
    Het is niet zo omdat dat cijfer niet de echte netto schuld is. De echte netto schuld ligt in de regionen 2,58BN en dat is onoverkombaar. Daarom wordt niet gecoverd en daarom wordt ook niet geenterd, laat staan scherp up gekocht.
    Dat de fin al in januari de convenanten heeft gewaived tot juli 2015 bewijst dat. Stel 895M, aan 8%, dat is ~72M per jaar. een toko met 26K medewerkers, hoe diep in de shit ook, kan dat wel opvangen. Maar ik denk dat de schuld 2,58BN is, in ieder geval is dat wat ze zelf op de balans aangeven en dáár betalen ze rente over (of niet, dan wordt 't bij de schuld geteld, maar dat is dus het echte schuldniveau).
    En dat trekken ze dus niet. Vandaar ook mijn opmerking van daarnet over de salarissen mei.
    Hier komen ze nooit meer uit zonder gi-gan-ti-sche emissie. En dat kan alleen als de koers hoger staat. En daarvoor heb je dus kopers nodig, die d'r niet zijn. Dit fonds wordt met argusogen gevolgd door iedereen in dit wereldje, maar niemand entert. Om te snappen waarom dat zo is moet je eerst de balans fileren, dus niet afgaan op wat ze zelf roeptoeteren, nee, zelf kijken en rekenen.
    Grote jongens als Lucerne en weet ik het hoe ze heten zitten allemaal zo'n drie miljoen aandelen short. Als ze zich kwaad maken hebben ze t in een half uur terug. Maar ze willen ook nog die laatste 50 cent. Ze wachten rustig af tot Imtech naar ze toe komt met een pakketje nieuwe aandelen aan 70 cent.
  2. Orca 19 mei 2014 19:07
    De claimprijs sec zegt niks. Er staan nu 445,7M aandelen uit. als je 'n dilute van 1005 doet is dat 312M euri. Minus de kosten etc heb je dan 250M. Schiet niet op. Ze moeten minstens 300% diluten maar daarvoor moet de strike omlaag, want 1,33 miljard nieuwe aandelen is niet niks. Bovendien is de "winst" (welke winst?) dan dusdanig verwaterd dat 't geen interessante propositie meer is, nog afgezien van het feit dat je een gigantische overhang creërt, want veel fondsen mogen niet in penny stocks investeren.
    En dat alles met als enige doel de balans opschonen tbv de fin, die d'r voor 2,58BN inzit. Dus het ís helemaal geen balans opschonen, het is de balans optisch repareren zodat bijv ICT kan worden verpatst, wat nu niet kan want impairments zijn onmogelijk.
    GS was juist binnengehaald om dit foefje te klaren maar die hebben de pleiterik gemaakt. Ondertussen is de urgentie bij RvC zo hoog dat de voorzittert bijklust bij Prorail (of de NS, wil ik vanaf wezen).
    Ik zie echt geen enkele mogelijkheid om dit nog recht te breien.
  3. forum rang 7 bezinteergebelegt 19 mei 2014 19:32
    quote:

    Orca schreef op 19 mei 2014 18:19:

    Ze hebben 26K medewerkers. Gok ik avg bruto loon 4K

    Dus jij denkt dat al het personeel (26K)gemiddeld 55 procent meer verdient dan het modale inkomen ?? Ik denk dat je dik verkeerd gokt.

    www.gemiddeld-inkomen.nl/modaal-inkom...

    gr

    B.E.G.B.
  4. [verwijderd] 19 mei 2014 19:59
    quote:

    Orca schreef op 19 mei 2014 13:08:

    De nettoschuld is 2,58BN, niet 895M of 745M.
    Beste Orca,

    Dank voor je vele reacties hier. Als je alle openstaande facturen ook meetelt met de schuld dan kom je idd een eind richting de 2.5 miljard. Om er vanuit te gaan dat de debiteuren geen van allen gaan betalen lijkt mij echter wat kort door de bocht.
  5. Orca 19 mei 2014 20:54
    nico, debiteuren is "maar" 444M. Ook als die allemaal gaan betalen, wat ze niet doen, is 't niet heel significant.
    Kijk naar de immateriële activa en ook naar de materiële activa. dáár zit de pijn, en dat uit zich in de schulden. Die activa moeten worden geimpaired en dat kan niet want de schulden zijn te hoog. dus als je ICT verkoopt voor pak 'm beet 300M dan moet een last worden genomen van dwarsstraat 600M op de activakant.
    Iedereen focust zich op de passivakant maar boekhoudkundig zit de shit aan de andere kant. En daarom moeten ze eerst emitteren. Die emissie gaat niet over de schulden maar over wat KPMG jarenlang heeft liggen aftekenen. En daarnaast heb je dan nog de schulden, in echt geld.
    Dit komt echt nooit meer goed.
  6. relpinda 19 mei 2014 22:52
    Beste Forumldn,

    Het relaas van @Orca is wel heel logisch en m.i. ook juist.

    @Johan@61 zou een hele mooie en sjieke oplossing kunnen zijn.

    Ook imtech zit in meer EU landen met bedrijven en personeel. Dus zou er m.i. ook de EU kunnen bij springen om dit bedrijf overend te houden en onder curatele te stellen!

    Op zich helemaal geen gekke gedachte.

    Maar ik ben bang dat dit noble gedenk tot dromenland zal behoren en de keiharde werkelijkheid FAILLIET en doorstart, overname eerder om de hoek komt kijken.

    Rabobank heeft al genoeg zeperds behaald, die kijken nu echt wel uit en sturen aan op een faillissement.

    Ook dit kabinet Rutte zal met lede ogen toekijken hoe de aasgieren het bedrijf IMTECH verscheuren.

    Eens het mooie Int. Muller, door graaiers en dieven en wanbetalers naar de klote geholpen een RvC van lik me vessie, iedereen daar heeft daaraan meegewerkt, de uitzonderingen bevestigen de regel die zijn er ook altijd. Misschien een noodfonds opvragen bij Warren Buffet!
  7. pro-zen 20 mei 2014 00:15
    quote:

    Orca schreef op 19 mei 2014 20:54:

    nico, debiteuren is "maar" 444M. Ook als die allemaal gaan betalen, wat ze niet doen, is 't niet heel significant.
    Kijk naar de immateriële activa en ook naar de materiële activa. dáár zit de pijn, en dat uit zich in de schulden. Die activa moeten worden geimpaired en dat kan niet want de schulden zijn te hoog. dus als je ICT verkoopt voor pak 'm beet 300M dan moet een last worden genomen van dwarsstraat 600M op de activakant.
    Iedereen focust zich op de passivakant maar boekhoudkundig zit de shit aan de andere kant. En daarom moeten ze eerst emitteren. Die emissie gaat niet over de schulden maar over wat KPMG jarenlang heeft liggen aftekenen. En daarnaast heb je dan nog de schulden, in echt geld.
    Dit komt echt nooit meer goed.
    Serieus... Als je cijfers zo gaat interpreteren kun je beter zelf bij KPMG gaan werken. Denk je nou echt dat een door fraude getergde organisatie die bij iedereen onder de loep ligt ook nog een potje creatief gaat boekhouden?? Je weet niet wat de achterliggende afspraken op de posten zijn en hoe die door de schuldeisers worden benaderd, dus zomaar de aanname doen dat alles meteen maar afgeboekt moet worden vindt ik persoonlijk te kortzichtig. Emissie is zeker gewenst, maar een beetje vertrouwen dat alle partijen de club willen redden is ook niet overbodig in deze fase.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links