Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kurken en bakstenen

Wall Street, dat is toch weer de kurk waar alles op drijft, aldus HanZicht in een post deze week op IEXTraders.nl. HanZicht: "Tsjonge de Dow vanavond toch nog + 0,46%! Wallstreet is toch maar weer de kurk waarop alles drijft. Zonder zinkt de rest van het beurswereldje als een baksteen en dat is verdorie al de hele week zo."

En ja, gelijk heeft hij. Maar in Europa en hier op onze eigen beurs waren ook centen te verdienen. IEXTraders die USG in portefeuille hadden deze week zaten goed. De uitzender is al vanaf deze zomer aan een opmars bezig en staat vandaag 7% hoger na goede cijfers. Zou die vermaledijde crisis dan toch langzaam aan het einde komen.

Uitzenders voelen de crisis als eerste, maar herstellen daar ook weer sneller van. Bedrijven gooien immers de tijdelijke krachten er het eerste uit als het slecht gaat, maar nemen ze weer snel aan als ze extra personeel nodig hebben.

Een stukje van collega AJ van vanmorgen:

"Deze is in elk geval ook bullish natuurlijk lekker actueel met Brunel en USG People die al carnaval vieren op hun KW4-cijfers. Wat heet, in de analistenrecensies kom ik termen tegen als "sterk", "uitstekend" en zelfs "indrukwekkend".

Grafiek: Uitzenduren (CBS) kwartaal op kwartaal vergeleken. Na het 3e kwartaal ook in 4e kwartaal van 2013 groei. pic.twitter.com/Nl5jZ5Ta2m

— ABN AMRO EconBureau (@ABNAMROeconomen) 28 februari 2014

Yellen spreekt

Naast cijferende aandelen, wordt de markt nog steeds geregeerd door wat de Fed nou misschien en misschien niet gaat doen. Meer taperen of niet? Gisteravond sprak de nieuwe eerste dame van de Fed voor de tweede keer in het openbaar. Janet Yellen lijkt de economie nog niet sterk genoeg te vinden om de geldkraan dichter te draaien.

#Fed's Yellen: It Will Take Several Years for Econ To Return to Normal.

— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) 27 februari 2014

"We have no intention to windown that portfolio quicky." #JanetYelln over #Fed balans van nu $4bln http://t.co/C25LwBVQ9Q

— Arend Jan Kamp (@ArendJanKamp) 27 februari 2014

Voorlopig blijft dit dus de koersen stutten, maar steeds zal die vraag komen voor hoe lang? Maar het is niet alles rozengeur en manenschijn op de beurs. SBM was een echte baksteen.

RT Equity Long: "Het verlies van de SBM Turbo's heeft de portefeuille zodanig zwaar getroffen dat mijn rendementsdoelstellingen (in ieder geval op de korte termijn) niet meer realistisch zijn. De geboekte winst sinds de start van de portefeuille is weggevaagd. De overige posities laten wel een stijgende lijn zien. Kendrion kwam gisteren met de cijfers over 2013. Die waren zeer solide. Het is duidelijk te zien dat het herstel sinds medio 2013 in het vierde kwartaal is doorgezet. Kendrion verwacht voor 2013 een verdere verbetering. Technip kwam met meevallende cijfers over 2013 en iets betere vooruitzichten over 2014 dan verwacht. Het aandeel is de weg naar boven weer ingeslagen."

De tussenstand

Wat heeft deze beursweek voor effect gehad op de tussenstand?

  Fonds Totaal Rendement tov benchmark
1 Hoop op Welvaart +220,77% +198,57%
2 Slapend rijk +121,75% +79,91%
3 serendipity +39,75% +33,33%
4 RJT +54,79% +24,23%
5 Spaarne fund +47,76% +18,98%
6 US Equity Fund +42,92% +14,82%
7 Fonds mbp +38,45% +14,25%
8 EBAH +45,58% +12,49%
9 MetaFund +38,41% +10,65%
10 US Smart Beta Fund +33,34% +8,37%

Masterclass op 11 maart

Nog enkele plekken vrij.... Gratis seminar voor IEXTraders en IEX-lezers. IEX en DeGiro nodigen u uit op dinsdagavond 11 maart voor een masterclass van een van Nederlands meest ervaren aandelenanalisten, Nico van Geest.

Van Geest is sinds 1985 beleggingsanalist (RBA), heeft de afgelopen dertig jaar bij verschillende banken en vermogensbeheerders gewerkt als analist en is sinds 2007 in dienst bij Keijser Capital en weet alles over aandelen, bedrijfsobligaties en beleggingsstrategie. Hij zal vertellen hoe hij de beste aandelen selecteert, waar je op moet letten als belegger als het gaat om bedrijfscijfers en -waarderingen en geeft u een kijkje in de keuken van de analist.

Daarnaast zal in ieder geval de prijs van de reis naar New York er die avond uitgaan. Komt allen.

Datum: dinsdag 11 maart 2014
Locatie: DeGiro, Herengracht 442, Amsterdam
Programma:

  • 19:00 Ontvangst bij DeGiro
  • 19:30 Introductie Pieter Kort, hoofdredacteur IEX.
  • 19:35 Masterclass Nico van Geest over hoe de beste aandelen te selecteren voor uw portefeuille.
  • 20:30 Prijsuitreiking reis naar New York, gevolgd door een borrel
  • 21:30 Einde

Mail ons snel op redactie.iex@freemediagroup.nl als u erbij wilt zijn! Alleen mensen die van ons een bevestiging ontvangen komen op de presentielijst te staan.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links