Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Eigen regering voor Eurozone'

Gepubliceerd op 19 jul 2015 om 17:54 | Views: 5.531 | Onderwerpen: Europa

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse president François Hollande wil dat de eurozone een eigen regering en parlement krijgt. Ook pleit hij voor een eigen begroting. Hij schrijft dat in een zondag gepubliceerde bijdrage in de Franse krant Journal du Dimanche.

Volgens Hollande hebben de 19 lidstaten van de eurozone er ooit voor gekozen lid te worden omdat dat in hun eigen belang was ,,en niemand heeft de verantwoordelijkheid genomen eruit te stappen''. Dat vraagt volgens de Franse president om een krachtiger organisatie.

Hij meent dat de 28 landen van de Europese Unie niet hetzelfde denken over de toekomst en dat parlementen te ver verwijderd blijven van beslissingen. Met een eigen regering en begroting zou de monetaire unie onder meer beter in staat zijn om de Griekse crisis te bezweren. ,,Wat ons bedreigt is niet te veel Europa, maar juist een gebrek daaraan", aldus de president.

Nu worden de eurolanden vertegenwoordigd door de eurogroep, het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden. Onlangs werd de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem herkozen als voorzitter van de eurogroep.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Traveler@repair
0
In de VS hebben ze zoiets, hetgeen wij ook maar moeten doen en wie niet luisterd...
De Senatoren in de VS zijn in meerderheid omkoopbaar, zeker chantabel en hun kennis van zaken is utermate slecht.
Hier hebben we ook al organisaties nodig zoals de Rechten van de Mens, Avaaz en zovele andere om de ingefluisterde plannen van de lobbyisten van de captains of industrie van met name Big Pharma ietwat tegen te houden.
De bestrijding van kanker is een goed voorbeeld van deze geldmachines.
Zo'n Europeese regering noem ik een kankergezwel, in dienst van de elite.
Vraag: Als jij de (wereld) bevolking zoveel slechts heb aangedaan zoals de elite dat heeft gedaan, dan wordt je bang voor het gepeupel, toch ?
En is angst een goede raadgever ?
[verwijderd]
0
Prima, maar dan alleen mbt het militaire apparaat en het "buitenland beleid" en de rest gewoon aan de afzonderlijke landen overlaten.
Chiddix
0
Hollande wil toewerken naar hoe het in de VS geregeld is. Een centrale regering die de besluiten neemt. Cameron heeft met een referendum gedreigd in de UK als er voor 2017 de EU niet hervormd wordt.
Weet niet of hij bedoeld een centrale regering voor de Eurozone , die meer macht en bevoegdheden krijgt.
Kan mij voorstellen, dat Hollande af wil van belangrijke besluiten , die nog door elk afzonderlijk EU land door parlementen moeten.
Stel , dat GW in Nederland aan de macht zou komen. Dan wordt Europa onbestuurbaar.
pietje-2005
0
Hoorde net commentaar van die pechtold.
Nou, dan zijn we totaal alles aan het weggeven aan Europa, begrijp ik.
Hoe naief kunnen kiezers zijn.
Wordt er nog meer macht gegeven aan uitgerangeerde politici, die hun vrinden aan het werk houden in Brussel, etc. etc.
Kunnen we ook wel een europese belasting invoeren om het geld overhevelen een wettelijke basis te geven.
Chiddix
0
Hollande ziet in zijn eigen land de opkomst van Front National , die bij de Europese verkiezingen hoog scoorde. In Nederland staat de PVV hoog in de peilingen.
Dat zulke partijen eventueel aan de macht komen , kan gebeuren. Ook in Finland etc
Maar dat kan men in Brussel niet gebruiken bij hun besluitvorming over belangrijke kwesties.
Nu is de kans klein , dat GW ooit premier wordt. Hollande wil wel uitsluiten , dat er straks 1 land de boel in het honderd kan sturen. Daar zit wat in.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 19 jul 2015 om 21:09:


Al eens in Groningen, Drenthe, Friesland, de Achterhoek, Zeeland, Brabant, Limburg geweest? Allemaal verschillende talen...
Dus: als je in Nederland al niet letterlijk één taal spreekt, hoe zou je dan in 's hemelsnaam in heel Europa één politieke taal kunnen spreken?
Toch is het gevaar van één Europa veel dichterbij, dan menigeen vreest, getuige dit proefballonnetje van Monsieur Le Président. Laat de Gaulle het maar niet horen...
Klopt en werkt de politiek in NL wel goed dan?
Te bang om waar dan ook een referendum over te houden want dat pakte de laatste keer heel anders uit dan Den Haag wilde zien.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 20 jul 2015 om 08:45:


Hollande wil toewerken naar hoe het in de VS geregeld is. Een centrale regering die de besluiten neemt. Cameron heeft met een referendum gedreigd in de UK als er voor 2017 de EU niet hervormd wordt.
Weet niet of hij bedoeld een centrale regering voor de Eurozone , die meer macht en bevoegdheden krijgt.
Kan mij voorstellen, dat Hollande af wil van belangrijke besluiten , die nog door elk afzonderlijk EU land door parlementen moeten.
Stel , dat GW in Nederland aan de macht zou komen. Dan wordt Europa onbestuurbaar.
Rutte kan een voorbeeld nemen aan Cameron die heeft tenminste nog het lef om een referendum te organiseren.
In NL zal de hele grijze pakken VVD brigade alles doen om een referendum te voorkomen hoe bedoel je democratie!
Bang voor de staatsrente,bang voor de beurskoersen,bang voor de Euro/dollarkoers.
Ja als GW aan de macht zou komen in NL stort t eerst allemaal in en dat is ook precies de reden dat GW niet aan de macht komt.
DurianCS
0
quote:

Mick75 schreef op 20 jul 2015 om 01:05:


Allemaal mooi. Maar een succesvol Europa staat of valt met de bereidheid van de nationale politiek om bevoegdheden (en daarmee ook politieke functies) af te dragen aan één centraal Europese regering. Zolang elke politicus in Europa halsstarrig vasthoudt aan zijn riant betaalde pluche zeteltje, zal er nooit sprake zijn van een efficiënt en daadkrachtig Europa.
Voor de Europese belastingbetaler is een centraal Europees bestuur vele malen voordeliger, maar nationale politici zullen er alles aan doen om in hun riant betaalde ivoren torentje te blijven zitten en niet bereid zijn bevoegdheden over te dragen.
Het zelfzuchtige Europese politieke systeem is het kankergezwel van Europa.

Een centraal Europees bestuur zal gaan herverdelen. D.w.z. dat de welvaartsniveaus onderling gelijk getrokken gaan worden. Voor de echte socialisten een droom, maar het kost wel een hoop geld.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord