Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Eigen regering voor Eurozone'

'Eigen regering voor Eurozone'

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse president François Hollande wil dat de eurozone een eigen regering en parlement krijgt. Ook pleit hij voor een eigen begroting. Hij schrijft dat in een zondag gepubliceerde bijdrage in de Franse krant Journal du Dimanche.

Volgens Hollande hebben de 19 lidstaten van de eurozone er ooit voor gekozen lid te worden omdat dat in hun eigen belang was ,,en niemand heeft de verantwoordelijkheid genomen eruit te stappen''. Dat vraagt volgens de Franse president om een krachtiger organisatie.

Hij meent dat de 28 landen van de Europese Unie niet hetzelfde denken over de toekomst en dat parlementen te ver verwijderd blijven van beslissingen. Met een eigen regering en begroting zou de monetaire unie onder meer beter in staat zijn om de Griekse crisis te bezweren. ,,Wat ons bedreigt is niet te veel Europa, maar juist een gebrek daaraan", aldus de president.

Nu worden de eurolanden vertegenwoordigd door de eurogroep, het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden. Onlangs werd de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem herkozen als voorzitter van de eurogroep.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2015 18:03
    dan zijn we onze zelfstandigheid kwijt kan het failliete zuid Europa de scepter zwaaien ja ja Hollande met zijn bla bla Griekenland is je grote vriend maar is failliet Frankrijk is ook in de betalingsproblemen en zo heel zuid Europa het verbloemen van zijn eigen financiële problemen alles onder het mom van Europa Hoe langer we wachten de eigen grenzen en munt eenheden te herstellen des te meer stelen we van onze kinderen en ouderen Griekenland de komende 30 jr terug naar af is trouwens altijd af geweest maar kreeg zomaar 340 miljard en nu nog eens 120 miljard en Alle politieke bonzen zijn allang dood als Griekenland zijn schuld heeft terug betaald En Dat op zich zijn dus K.T maatregelen degeen die de problemen hebben veroorzaakt en het geld hebben opgestreken Horen dit nu te regelen en te betalen IPV de rekening in de toekomst te laten vallen . Hoe creëren jullie een groot konflikt op het Europees continent

    het politiek lulverhaal is puur kapitalisme en daaronder vervallen velen in een leven met minimum . kijk Trump een kapitalist die velen nog verder in de stront wil duwen maar de mensen zelf stemmen op deze miljardair verantwoordelijk met zijn mediasyndicaat voor veel onrecht ..Dictator TRUMP dat is wat het is Evenals Brusselse Dictatuur Gewoon zelfstandigheid der staten Waar is onze Koning met een uitspraak voor het volk??????Of is hij beperkt in onze democratie Koning Op papier dus.aan banden gelegd door de regering .die wij gekozen hebben!
  2. [verwijderd] 19 juli 2015 18:29
    quote:

    Go with the flow schreef op 19 juli 2015 17:42:

    Moeten wij al gaan oefenen met de groet zoals die in de jaren 30 van de vorige eeuw?
    Goeie voorbeeld werd toen gegeven door de Engelse koninklijke familie benieuwd wie het nu gaat doen.
    Dat zo een socialistisch onderkruipsel dit nu voorstelt geeft toch weer eens aan dat money rules en verder niets ,namelijk hoe minder partijen je hoeft te manipuleren hoe makkelijker het word als je bij de ultra rich hoort.
    Get the Fxxx uit de Eurozone while you still can.
  3. [verwijderd] 19 juli 2015 20:00
    Hoe langer je erover nadenkt een EU regering hoe stompzinniger het word ook.
    Alle landen spreken zo een beetje een andere taal.
    De Fransen te beroerd om Engels te leren en degene die het hebben geleerd klinkt nog steeds als Frans.
    De Belgen zien nog geeneens kans om met 11 miljoen een taal te spreken!
    Merkel wel is Engels horen praten hoogstwaarschijnlijk niet want dat kan ze niet!
    En dat wil dan een regering kortom 80 procent van de burgers word dan nog makkelijker om de tuin te leiden.
    Werkte al niet bij het bouwen van de toren van Babel voorzover een bijbel verhaal wat waard is dan.

  4. forum rang 9 josti5 19 juli 2015 21:09
    Al eens in Groningen, Drenthe, Friesland, de Achterhoek, Zeeland, Brabant, Limburg geweest? Allemaal verschillende talen...
    Dus: als je in Nederland al niet letterlijk één taal spreekt, hoe zou je dan in 's hemelsnaam in heel Europa één politieke taal kunnen spreken?
    Toch is het gevaar van één Europa veel dichterbij, dan menigeen vreest, getuige dit proefballonnetje van Monsieur Le Président. Laat de Gaulle het maar niet horen...
  5. tsjing 19 juli 2015 21:49
    Joh... wat verrassend. Dat iemand hier nog een verbazing heeft. Dit is een eenrichtingsweg. De salami tactiek wordt gehanteerd. Iedere keer een beetje meer europa. We hadden met een grexit een kans gehad om de eurozone op te blazen. Jammergenoeg is dat niet gebeurt. Nu "we" toch doorgaan moetje het goed doen. En dat wodt dus 1 groot duits rijk met 1 regering.
  6. [verwijderd] 19 juli 2015 22:31
    Heb afgelopen week het Tweede Kamer debat over Griekenland gezien. Pechtold knikte vol instemming toen het woord transferunie viel. Kijk uit mensen, deze wolf in schaapskleren wil een Europese superstaat waarbij de rijke eurolanden de arme eurolanden onderhouden. En geloof maar niet dat er in de toekomst nog rijke landen toetreden tot de eurozone. Er komen alleen maar relatief arme landen bij. Google maar eens op EU-uitbreiding. Toetreding tot de EU betekent in principe dat je als land streeft naar toetreding tot de eurozone. De eurofielen zijn al druk bezig met de Oekraïne. De macht van Duitsland is nu al tanende. In de toekomst hebben de relatief arme landen het voor het zeggen. En daar gaat ons geld. Via belasting- en premieheffing, subsidies en sociale uitkeringen wordt het geld herverdeeld. Net zoals dat in Nederland gebeurt tussen rijke en arme regio's. In de arme regio's is veel werkloosheid, hetgeen door belastingheffing wordt opgehoest.

    Het aantal relatief rijke eurolanden is al erg beperkt. Diverse rijke landen zijn zo verstandig geweest om niet toe te treden. Je hoeft niet lang na te denken waarom. Hopelijk worden belangrijke zaken zoals het voorstel van Hollande wel eerst voorgelegd aan bevolking: 19 referenda. We willen het niet weer meemaken dat we er ingerommeld worden.
  7. [verwijderd] 19 juli 2015 22:45
    quote:

    tsjing schreef op 19 juli 2015 21:49:

    Joh... wat verrassend. Dat iemand hier nog een verbazing heeft. Dit is een eenrichtingsweg. De salami tactiek wordt gehanteerd. Iedere keer een beetje meer europa. We hadden met een grexit een kans gehad om de eurozone op te blazen. Jammergenoeg is dat niet gebeurt. Nu "we" toch doorgaan moetje het goed doen. En dat wodt dus 1 groot duits rijk met 1 regering.
    Duits? Was het maar zo, dan zouden we tenminste nog enige begrotingsdiscipline in Europa krijgen. Nee, de Zuid-Europese landen en de straatarme Oostbloklanden krijgen het in de toekomst voor het zeggen. Zeg maar dag tegen je centen!
  8. mok 19 juli 2015 23:28
    Zou inderdaad ideaal zijn. Dan kun je juist makkelijker een strakkere begrotingsdiscipline bij brengen bij de zuidelijke landen. Wanneer er onvoldoende belasting uit Griekenland binnenkomt, kun je hier met een Europese regering met verregaande bevoegdheden wat aan doen. Nu sta je toch en beetje machteloos toe te kijken en is het hopen op zelfdiscipline. Maar ik denk dat er teveel onderhuidse angst zit, mede door de geschiedenis, waardoor Nederlanders hier niet voor zijn. Mogelijk zelfs dat plannen hiervoor de Europeanen verder uit elkaar drijft. Zou goed zijn om dit ook per land in te voeren, pas nadat de bevolking dit duidelijk via een referendum heeft goedgekeurd. Dat kan dan nog tientallen jaren duren, maar dan is het wel een geleidelijk proces die draagvlak heeft.
  9. Twijfels 19 juli 2015 23:44
    Ik ben voor! Maar dan wel flink schrappen in al de lokale overheden. Weg daarmee, niets dubbel. Geen provinciale staten en gezeik meer per provincie. Maar een leger etc. en liefst snel want al dat half werk en alle funcies dubbel werkt niet. O, ja en geen verhuis meer met het parlement naar de Fransen. Dat kan natuurlijk ook niet, kost te veel enis gewoon debiel. Als dat niet kan, snel ophouden met het hele gedoe want dan gaat het nl nooit werken.
  10. Mick75 20 juli 2015 01:05
    Allemaal mooi. Maar een succesvol Europa staat of valt met de bereidheid van de nationale politiek om bevoegdheden (en daarmee ook politieke functies) af te dragen aan één centraal Europese regering. Zolang elke politicus in Europa halsstarrig vasthoudt aan zijn riant betaalde pluche zeteltje, zal er nooit sprake zijn van een efficiënt en daadkrachtig Europa.
    Voor de Europese belastingbetaler is een centraal Europees bestuur vele malen voordeliger, maar nationale politici zullen er alles aan doen om in hun riant betaalde ivoren torentje te blijven zitten en niet bereid zijn bevoegdheden over te dragen.
    Het zelfzuchtige Europese politieke systeem is het kankergezwel van Europa.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links