Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt sterk

Olieprijs stijgt sterk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag sterk gestegen, door afnemende zorgen om de omicron-golf van het coronavirus. 

De olieprijs steeg 3,8 procent tot 81,22 dollar per vat, voor een vat West Texas Intermediate olie op de New York Mercantile Exchange. Dit was het hoogste niveau in ongeveer twee maanden.

De vooruitzichten voor de mondiale vraag naar olie "ziet er nog steeds optimistisch uit, omdat de meeste grote economieën dichterbij het punt komen waar ze omicron achter zich kunnen laten", zei Edward Moya, analist van OANDA. 

Als de olievoorraden blijven dalen zou de olieprijs op NYMEX wel eens een gooi kunnen doen naar de toppen van vorig jaar, volgens Moya.

De Energy Information Administration zei dinsdag te verwachten dat de Amerikaanse olieproductie volgend jaar een record zal vestigen. Na de 11,2 miljoen vaten per dag van 2021 zouden er dit jaar 11,8 miljoen vaten per dag worden geproduceerd en in 2023 zelfs 12,4 miljoen vaten.  

De vraag zal intussen dit jaar het niveau van voor de coronapandemie overtreffen, maar de productie van ruwe olie groeit sneller, volgens Steve Nalley van EIA. 

Door de stijgende olieproductie zullen de voorraden weer gaandeweg worden aangevuld en de prijzen voor benzine, kerosine en andere producten op korte termijn weer dalen, verwacht de EIA.

De EIA gaat uit van een gemiddelde prijs van 71,32 dollar per vat voor West Texas Intermediate olie dit jaar, wat 7,4 procent hoger is dan de prognose van december.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 11 januari 2022 23:15
    Andere bronnen hebben het over een toenemend tekort aan produktie putten, waar door de olieprijs nog fors kan gaan stijgen!!
    Klein voorbeeldje, bnr meld vanavond aanvraag van de nam, om de olieproduktie bij rotterdam, te mogen verhogen, antwoord van de wethouder van duurzaamheid; nee dicht met al die putten, terwijl we helemaal nog niet zonder kunnen, op steeds meer plaatsen in de wereld, wordt zo'n beleid standaard, met mogelijk dramatische gevolgen!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links