Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: ECB in focus

Valuta: ECB in focus
Beeld: ECB

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagochtend iets lager in afwachting van de toelichting van ECB-voorzitter Christine Lagarde op het rentebesluit vanmiddag.

"De dollar bepaalt momenteel de richting", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Met het rentebesluit zal de ECB de markt niet verrassen, maar het commentaar daarop door Lagarde zal zorgvuldig worden gewogen, zeker met het oog op de termijn waarop de bank denkt het huidige rentepeil vast te moeten houden", aldus Van der Meer. De markt verwacht dat de centrale bank de rentes vanmiddag ongemoeid houdt. 

Vrijdag wordt ook een belangrijke dag met het oog op inflatiedata uit Frankrijk en de inflatiecomponent in de Amerikaanse inkomens en bestedingen over september. De Fed kijkt nadrukkelijk naar de kerncijfers.

De dollar liep ten opzichte van de yen op naar het hoogte punt in een jaar tijd, een punt van zorg voor het Japanse ministerie van financiën, dat in de voorbije weken meermaals gehint heeft op ingrepen op de valutamarkt om de koersdaling van de yen een halt toe te roepen. De dollar kijkt deze week over de grens van 150 yen heen. Op 21 oktober vorig jaar noteerde de dollar 151,95 yen.

De Bank of Japan neemt volgende week dinsdag een rentebesluit. Tot nu toe deed de bank heel weinig op monetair vlak om de inflatie van 3 procent in het land terug te brengen naar 2 procent. Zonder de prijzen voor energie en vers voedsel noteerde de kerninflatie van Japan in september nog op 4,2 procent op jaarbasis.  

Vanmiddag komen in de VS de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen over september naar buiten, naast eerste cijfers over de economie over het derde kwartaal en de aanstaande woningverkopen over september.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,0551 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8729 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent tot 1,2087 dollar. De dollar kostte 150,36 yen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links