Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese handelstwijfel vreet aan Wall Street'

'Chinese handelstwijfel vreet aan Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag voor een lagere opening. Beleggers reageren op berichten dat China twijfelt of een alomvattend handelsakkoord met de Verenigde Staten wel mogelijk is. Verder kwam er opnieuw een vloedgolf aan bedrijfsresultaten van ondernemingen als Apple, Facebook en Starbucks en waren er wat macro-economische cijfers om op te kauwen.

Chinese overheidsfunctionarissen zouden zich onder meer zorgen maken over het impulsieve karakter van president Donald Trump. Bovendien zou China niet van zins zijn om op de belangrijke punten concessies te doen als de VS niet veel meer importheffingen wil schrappen. De Chinese twijfels kunnen betekenen dat de handelsvete tussen de twee economische grootmachten nog lang kan voortduren, zeker als Trump herkozen wordt.

Apple staat voor een hogere opening. Het techconcern haalde in het afgelopen kwartaal een iets hogere omzet en een lagere winst. Die resultaten waren wel beter dan verwacht. Ook waren de prognoses van de iPhonemaker voor het feestdagenkwartaal hoger dan verwacht.

Starbucks

Ook Facebook overtrof de verwachtingen. Het socialemediabedrijf profiteerde van gestegen advertentie-inkomsten en voerde omzet en winst op. Twitter kan op een lagere opening rekenen nu dat bedrijf heeft besloten alle politieke advertenties te weigeren. Koffieketen Starbucks deed het goed in eigen land en in China en behaalde een hogere omzet.

Cosmeticaketen Estée Lauder gaf een winstwaarschuwing voor het hele jaar, maar deed het in de afgelopen periode wel goed. Tabaksfabrikant Altria schreef 4,5 dollar miljard af op zijn belang in vapingbedrijf Juul. Het bedrijf leed daardoor een verlies van 2,6 miljard dollar.

Koerssprongetje

Autofabrikant Fiat Chrysler maakt zich op voor een koerssprongetje. De maker van auto's van onder meer Fiat, Alfa Romeo, Chrysler en Jeep kwam met cijfers, maar die werden overschaduwd door de voorgenomen fusie met het Franse PSA. Samen zouden ze de vierde automaker ter wereld worden na Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan. Op de beurs van Milaan stond het aandeel Fiat Chrysler al de hele dag fors hoger.

Ook ondernemingen als DuPont, Bristol-Myers Squibb, Kraft Heinz, Dunkin' Brands en Marathon Petroleum gaven een inkijkje in de boeken.

Uittkeringsvragen

Verder bleken de consumentenbestedingen licht hoger te zijn uitgevallen in september, net als de persoonlijke inkomens van Amerikanen. Het aantal uitkeringsvragen steeg juist sterker dan verwacht. Kort na opening komt er ook een cijfer over de bedrijvigheid van de industrie rond Chicago.

Woensdag eindigde de Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 27.186,69 punten na een renteverlaging van de Federal Reserve. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 3046,77 punten, opnieuw een record. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte ook 0,3 procent aan tot 8303,98 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2019 15:45
    "China and the USA are working on selecting a new site for signing of Phase One of Trade Agreement, about 60% of total deal, after APEC in Chile was canceled do to unrelated circumstances. The new location will be announced soon. President Xi and President Trump will do signing!"
    Twitter Donald J. Trump (1 uur geleden)
  2. chogogo 31 oktober 2019 19:26
    quote:

    dasokwat schreef op 31 oktober 2019 14:53:

    Het is niet de eerste keer dat Ping weer terug komt op een besluit.
    Het enige wat Trump deed is af en toe de teugels (tijdelijk) wat te laten vieren.
    Ping moet langzamerhand eieren voor zijn geld kiezen, want zijn economie begint al behoorlijk te tanen

    Jij zwetst echt uit je nek. Trump is dat gelazer begonnen en hij is niet te vertrouwen. Hij verneukt elke keer weer een komende beslissing tot het sluiten van een contract. En daarmee vult hij zijn beurs en verkwanselt hij de wereldeconomie. Ik hoop dat hij heeeeeel snel verdwijnt.
  3. [verwijderd] 1 november 2019 15:27
    Als je wat meer verstand had, zou je weten dat de VS een negatieve handelsbalans van $350 jard per jaar met China heeft, en een schuld van $22 triljoen.
    Hoeveel jaren denk je zo'n situatie nog vol te kunnen houden ?
    Eerste prioriteit is de handels balans op nul te zetten, en het puin te gaan ruimen van de vorige presidenten.
    Deze super president van 73 ontvangt niet eens een salaris, hij bulkt van het geld en doet dit alleen als hobby , om zijn medeburgers te bevoordelen
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links