Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurs tussenstop Takeaway naar Duits succes'

'Beurs tussenstop Takeaway naar Duits succes'

AMSTERDAM (AFN) - De beursgang van Takeaway.com is een tussenstop voor het moederbedrijf van maaltijdbesteldienst Thuisbezorgd.nl richting succes in Duitsland. Dat zei oprichter en topman Jitse Groen vrijdag na de ceremoniële gongslag op de beurs in Amsterdam.

Takeaway is in Duitsland verwikkeld in een belangrijke strijd om het marktleiderschap met concurrent Delivery Hero, eigenaar van Deliveroo. Een deel van de opbrengsten van de beursgang wordt daarom gebruikt voor uitbreiding van het marketingbudget in Duitsland. ,,We willen in Duitsland aan onze bekendheid werken. We zijn daar al een grote partij, maar willen daar nog groter worden."

Voor maaltijdbestelsites is schaalgrootte erg belangrijk. Om die reden trok Takeaway, dat nog geen winst maakt, zich eerder terug uit de overvolle Britse markt en nam het de activiteiten van het Britse Just Eat in Nederland en België over.

Groei

Het bedrijf haalde met zijn beursgang, exclusief overtoewijzingsoptie, vrijdag circa 328 miljoen euro op. Ongeveer de helft van de opbrengsten gaat naar de huidige aandeelhouders, onder wie Groen. In totaal circa 40 miljoen euro wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf. Verder wordt voor 22,5 miljoen euro een lening afgelost voor de overname van Just Eat Benelux.

Takeaway plaatste in totaal bijna 14,3 miljoen aandelen, waarvan er 7,6 miljoen nieuw worden uitgegeven. Via de overtoewijzingsoptie kunnen er de komende maand nog eens zo'n 2,1 miljoen aandelen extra bij komen. De aanbieding was daarmee kleiner dan eerder naar buiten werd gebracht. Dat had te maken met de hogere verkoopprijs van de aandelen.

Het aandeel werd geïntroduceerd voor 23 euro, maar stond het rond middaguur op 24,95 euro. Daarmee is het bedrijf, dat in 2000 door Groen op zijn studentenkamer werd opgericht met een startkapitaal van 100 euro, op de beurs inmiddels meer dan een miljard euro waard. Groen, die zelf nooit als bezorger heeft gewerkt, houdt een belang van ongeveer 35 procent in het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,010 25 apr
-0,090 -0,64%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links