Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verlies RoodMicrotec groter dan gedacht

ZWOLLE (AFN) - Het verlies van RoodMicrotec is afgelopen jaar hoger uitgevallen dan waar het bedrijf in eerste instantie vanuit ging. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van de toeleverancier aan de chipindustrie.

Onder de streep resteerde een tekort van 1,7 miljoen euro, waar vorige maand bij de presentatie van de voorlopige jaarcijfers nog een nettoverlies van 1,3 miljoen euro werd gemeld. Vorig jaar resteerde er een verlies van 284.000 euro onder de streep.

De eerder gemelde omzet van ruim 9,9 miljoen euro bleef wel overeind. Deze lag 11 procent lager dan een jaar eerder onder meer doordat enkele grote orders waren uitgesteld.

Personeelsbestand

RoodMicrotec maakte eerder al bekend de komende drie jaar fors te gaan snijden in het personeelsbestand. Het bedrijf wil zich met een nieuwe strategie meer richten op de ondersteuning van langlopende projecten. Verder moeten de verkoopactiviteiten worden versterkt. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen in de tweede helft van het jaar al fors geïnvesteerd in sales en marketing.

Volgens het bedrijf is de start van het jaar positief met een hogere omzet in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar. RoodMicrotec sprak daarbij van een trendbreuk, al was de omzetgroei beperkt.

Door een twintigtal nieuwe projecten, onder meer op het gebied van automotive en industrial/medical, verwacht de onderneming in de komende jaren een ,,significante groei" te kunnen realiseren. Zo'n 80 tot 90 procent van deze nieuwe opdrachten, die in totaal goed zijn voor een omzetvolume van 5 tot 10 miljoen euro per jaar, komt boven op de huidige omzet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 nov RoodMicrotec per 18 december van de beurs
  2. 13 nov Na-aanmelding brengt Microtest boven 95 procent RoodMicrotec

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links