Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Licht lagere opening op Wall Street

Gepubliceerd op 29 september 2020 15:46 | Views: 1.286

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag bij opening dicht bij huis gebleven, na de mooie koerswinsten van maandag. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar het eerste grote tv-debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden dat wordt gehouden in Cleveland, Ohio.

De Dow-Jonesindex noteerde na enkele minuten 0,1 procent lager op 27.549 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde een fractie tot 3350 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent hoger gezet op 11.130 punten.

Kort na aanvang van de beursdag worden cijfers gemeld door onderzoeksbureau Conference Board over het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september. Verder worden de ontwikkelingen rond het coronavirus gevolgd. Het aantal mensen dat wereldwijd is overleden als gevolg van het virus is de grens van een miljoen gepasseerd.

Uber

Uber Technologies leverde 1,1 procent in. Het taxibedrijf zou azen op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten. Maandag werd nog bekend dat Uber zijn taxivergunning in Londen terug krijgt.

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) spant een eigen rechtszaak aan tegen de Amerikaanse juweliersketen Tiffany (min 0,6 procent) vanwege de mislukte overnamedeal ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH beticht Tiffany van slecht management tijdens de coronacrisis. Tiffany spande op zijn beurt eerder een zaak aan tegen LVMH om de overname alsnog door te laten gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare