Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouder SPAAK wil heronderhandeling staatssteun KLM

Gepubliceerd op 27 juli 2020 17:39 | Views: 2.776 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:38

4,06 -0,10 (-2,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouder SPAAK die 2,51 procent van Air France-KLM bezit, wil dat heronderhandeld wordt over de overheidsvoorwaarden die verbonden zijn aan de Nederlandse staatssteun aan KLM. Volgens de aandeelhouder, die vliegers bij KLM vertegenwoordigt, kunnen de voorwaarden van het steunpakket van 3,4 miljard euro niet gerealiseerd worden en daarmee de benodigde liquiditeit, en kan dus de continuïteit van KLM in gevaar komen.

Het realiseren van de voorwaarden is noodzakelijk om van de lening gebruik te maken. Een van de voorwaarden betreft een precies voorgeschreven verlaging van arbeidsvoorwaarden. Aan deze voorwaarde zal KLM echter niet kunnen voldoen. De voorwaarde is namelijk in strijd met internationaal arbeidsrecht, aldus SPAAK. Daarnaast hebben alle betrokken vakbonden aangegeven dat deze specifieke voorwaarde niet valt te realiseren. Tenslotte wijst de aandeelhouder erop dat het opleggen van een dergelijk dictaat aan werknemers in strijd is met de interne principes waarop binnen Air France-KLM onderhandelingen met personeel plaatsvinden.

SPAAK constateert dat het niet kunnen voldoen aan de gestelde voorwaarde de beschikbaarstelling van de lening in gevaar brengt, en daarmee potentieel de continuïteit van KLM. Zij vraagt het bestuur van Air France-KLM om een toelichting en roept op tot heronderhandeling van deze voorwaarde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 80% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare