Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aalberts krijgt meer nieuwe bestellingen binnen

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 18:36 | Views: 2.991

AALBERTS NV 27 nov

36,88 +0,46 (+1,26%)

UTRECHT (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts heeft in het derde kwartaal "verder herstel" laten zien, na de fikse klap van de coronacrisis eerder dit jaar. Volgens het beursgenoteerde bedrijf kwamen er meer nieuwe bestellingen binnen. In sommige nichemarkten verloopt het herstel wel trager doordat klanten terughoudend blijven met investeren.

De vergelijkbare opbrengsten lagen in de voorbije negen maanden nog 9,4 procent lager dan een jaar terug, komt naar voren uit een handelsbericht. Maar Aalberts constateert dat het orderboek eind september al weer 4,4 procent beter gevuld was. De schuld is daarnaast met 16 procent op jaarbasis teruggebracht. Het bedrijf heeft dit keer geen winstcijfers naar buiten gebracht.

Aalberts had in de eerste helft van het jaar al beduidend minder omzet en winst in de boeken gezet als gevolg van de coronacrisis. Maar sinds de laatste week van mei was er ook weer sprake van herstel van orders en verkopen, liet de onderneming in de zomer weten.

Aalberts kondigde eerder al aan dieper in de kosten snijden om de coronacrisis het hoofd te bieden. In heel 2020 denkt de onderneming ongeveer 50 miljoen euro kwijt te zijn aan eenmalige reorganisatielasten. Daarmee kan Aalberts dan 50 miljoen euro aan jaarlijkse kosten besparen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare