Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hijsbedrijf Mammoet koopt Brits ALE

SCHIEDAM (AFN) - Hijs- en transportbedrijf Mammoet neemt zijn Britse branchegenoot ALE Heavylift over. Volgens Het Financieele Dagblad schiet de nieuwe Nederlands-Britse combinatie ruim door de omzetgrens van 1 miljard euro en wordt daarmee veruit het grootste hijsbedrijf ter wereld.

Mammoet en ALE vullen elkaar naar eigen zeggen aan in geografische aanwezigheid op alle continenten. "Samen hebben we een evenwichtige portfolio van activiteiten wereldwijd. Dit stelt ons in staat ons serviceaanbod te verbeteren en synergieën te creëren, omdat we apparatuur en personeel snel overal kunnen mobiliseren", stelt Mammoet-topman Paul van Gelder in een verklaring. Bij de bedrijven werken samen duizenden mensen.

Over de deal zijn geen financiële details naar buiten gebracht. De afronding van de transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Tot die tijd blijven Mammoet en ALE onafhankelijk opereren.

Mammoet is overigens onderdeel van SHV, het handelsconglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. De onderneming uit Schiedam verwierf begin deze eeuw wereldwijde bekendheid door samen met het Rotterdamse bergingsbedrijf Smit de Russische atoomonderzeeër Koersk boven water te takelen. De Koersk zonk in 2000 in de Barentszzee; alle 118 opvarenden kwamen om.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links