Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overwegend kleine winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden maandagmiddag overwegend op lichte winst. Een licht herstel van de olieprijzen, die vorige week nog een flinke duikeling maakten, gaf de handel enige steun.

De Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,2 procent hoger op 21.431 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 0,2 procent, tot 2442 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen zakte na opmars van de laatste tijd 0,1 procent terug tot 6258 punten.

De bank Goldman Sachs was de sterkste stijger in de Dow met een winst van 1,5 procent. Telecombedrijf Verizon volgde met een plus van 1,3 procent. Onderaan bij de hoofdfondsen stond vliegtuigbouwer Boeing met een verlies van 0,7 procent. Fastfoodbedrijf McDonald's leverde 0,6 procent in.

Google

Alphabet, het moederbedrijf van internetgigant Google, werd 0,9 procent minder waard. Naar verluidt krijgt Google dinsdag te horen hoe hoog de boete is die de Europese Commissie het bedrijf oplegt wegens misbruik van de dominante marktpositie van zijn zoekmachine.

Oliebedrijf Chesapeake Energy kreeg er 3,8 procent bij. Het bedrijf sprak tijdens een energieconferentie van zakenbank JPMorgan Chase bemoedigende woorden over de marktontwikkelingen en over de eigen schuldpositie.

ExxonMobil

Grotere branchegenoten als ExxonMobil (min 0,4 procent) en Chevron (min 0,6 procent) koersten ondanks de iets opkrabbelende olieprijzen lager. Na de sterke prijsdaling van afgelopen week staan de prijzen dan ook nog altijd op een zeer laag niveau.

De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 0,7 procent naar 43,29 dollar. Voor een vat Brentolie werd 45,69 dollar neergeteld, wat neerkomt op een prijssstijging van 0,4 procent ten opzichte van vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links