Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei voor Pearle-moeder GrandVision

Gepubliceerd op 26 april 2019 07:25 | Views: 2.382

GrandVision 15:18

24,30 -0,30 (-1,22%)

HAL Trust 15:05

126,20 -0,20 (-0,16%)

SCHIPHOL (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft in het eerste kwartaal zijn omzet verder opgevoerd. De winstgevendheid van het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle liep echter terug, onder meer door gestegen personeelskosten.

De opbrengsten in de eerste drie maanden van het jaar stegen met 6,7 procent tot 974 miljoen euro. Op autonome basis, dus zonder invloed van wisselkoersen of overnames, was er sprake van 5,7 procent groei. Het sterkst stegen de inkomsten op nieuwe markten, zoals in Zuid-Amerika en Azië. Topman Stephan Borchert benadrukt daarnaast dat ook in gevestigde markten, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, duidelijk sprake was van omzetgroei.

De stijging van 0,2 procent van de aangepaste operationele winst (ebita) hield geen gelijke tred met de omzet, waardoor de winstmarge kleiner werd. GrandVision wijt dat onder meer aan wisselingen aan de top voor de Benelux. Ook moest het concern nieuw personeel werven voor digitalisering en logistieke activiteiten.

Het bedrijf blijft bij zijn doelstellingen voor de middellange termijn. GrandVision mikt onder andere op een omzetgroei van 5 procent tegen gelijke wisselkoersen. Daarnaast blijft het concern zich de komende tijd roeren op de overnamemarkt voor middelgrote tot grote aankopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 1 stemmen
GrandVision 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare