Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina verbetert winst en omzet

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een hogere omzet en winst. Volgens topman Jo Maes van de automatiseerder was met name in België en Luxemburg sprake van een sterk begin van het jaar. In Nederland groeide de omzet licht en werd vooral geprofiteerd van kostenbesparingen.

De opbrengsten kwamen in de periode uit op 91,3 miljoen euro, 4,4 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. In Nederland viel de omzet bijna 2 procent hoger uit terwijl in België en Luxemburg samen sprake was van een dubbelcijferige groei. Ordina verdiende meer geld met opdrachten voor overheden en financieel dienstverleners. In de zorg en industrie was sprake van een krimp.

Het bedrijfsresultaat steeg naar 6 miljoen euro, waar dit een jaar eerder 4,3 miljoen euro was. Ook wist Ordina zijn nettoschuldpositie verbeteren, van 2,5 miljoen naar 0,7 miljoen euro.

Verder toonde Ordina zich tevreden met het totaal van 177 nieuwe medewerkers die afgelopen kwartaal werden gestrikt. Daartegenover stond het vertrek van 170 personeelsleden op een totaal van 2567 bij het slot van de meetperiode.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links