Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wiebes legt verband dividendtaks en aardgas

Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 14:56 | Views: 4.461 | Onderwerpen: aardgas

Royal Dutch Shell A 15:15

26,51 +0,02 (+0,06%)

DEN HAAG (AFN) - In de memo die toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) tijdens de formatie schreef over afschaffing van de dividendbelasting, legt hij een verband tussen die afschaffing en de aardgaswinning in Groningen. In ruil voor afschaffing van de dividendbelasting, lijkt Wiebes te pleiten voor het maken van harde afspraken met Shell over de gaswinning, die zouden moeten leiden tot extra belastinginkomsten.

Wiebes schreef op basis van een aantal ambtelijke stukken een aparte memo, die door premier Mark Rutte werd gebruikt om in diens rol als VVD-leider te pleiten voor afschaffing van de dividendtaks.

Indien grote beursfondsen ,,definitief voor Nederland zouden kiezen’’, schrijft Wiebes, moeten afspraken worden gemaakt ,,over aanvullende investeringen in Nederland.'' Een andere optie die Wiebes oppert is het maken van nieuwe afspraken ,,met betrekking tot de aardgaswinning''.

In de passage wordt Shell, die als een van de twee aandeelhouders van de NAM verantwoordelijk is voor de gaswinning, niet expliciet genoemd. Uit de overige memo’s die dinsdag werden vrijgegeven ontstaat echter wel het beeld dat het pleidooi voor afschaffing van de dividendbelasting voornamelijk erop was gericht om Shell en Unilever voor Nederland te laten kiezen als locatie voor hun hoofdkantoor.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

aardgas

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nestel
0
AHA, nogal (k)Wiebes!


"er wordt een verband tussen die afschaffing (lees dividendbelasting) en de aardgaswinning in Groningen gelegd"

logisch toch!

Rare kwiebessen in Den-Haag.

Eens kijken of ze ook een verband leggen met het invoeren van tol, op nieuw aan te leggen snelwegen, in het oosten van het land en GEEN tol op aan te leggen snelwegen, in alle andere delen van het land !

Zullen we dat dan maar koppelen aan de beloningsstructuur van alle soorten koppelstukken in het bedrijfsleven? Betalen zij de tol voor het aanleggen van de wegen in het Oosten! (Slaat nergens op , ik weet het...)

IK denk van NIET, ook dat is nogal Kwiebes...
Toddemij
0
Wel de belofte breken dat huiseigenaren bij volledige aflossing de wet hillen konden toepassen. Kosten 1.5 miljard. Vele duizenden hierdoor gedupeerd. Maar wel 2 bedrijven paaien met 1.5 miljard. Zet te denken waar regering zijn oren naar laat hangen en vele eigen kiezers in de kou laat staan. Maar we vergeten dat niet bij volgende verkiezingen VVD en a.
DeZwarteRidder
0
Het vreemde is dat bedrijven niet profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting, maar alleen sommige aandeelhouders.
up en down
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 apr 2018 om 16:06:


Het vreemde is dat bedrijven niet profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting, maar alleen sommige aandeelhouders.
ieder voordeel heeft zijn.............? of andersom>>>>>>>>>>>>!!!
ljjls
0
[verwijderd]
0
Knight V
0

Ach....

Nu klagen en over 4 jaar zn we het weer vergeten.

De NL zijn een kei in het geven van kritiek en klagen altijd
Maar zijn nooit bereid om in actie te komen.

We hebben gekozen voor vvd, d66 en moeten niet verder zeuren.

Ik heb gelukkig niet op deze gasten gestemd dus ik mag wel klagen.
erjee-ff
0
quote:

sjaak100 schreef op 25 apr 2018 om 16:56:


Wat er ook gezegd wordt. We zijn in dit geval gewoon keihard voorgelogen.

Alleen in dit geval?
Volgens mij wordt het volk stelselmatig keihard voorgelogen door de politiek.
peter545
0
Rutte en zijn VVD hadden die dividendverlaging (die slechts voor énkele personen voordelig is (dus niet voordelig voor bedrijven) niet in het VVD - programma staan. Tijdens de regeringsformatie is het plotseling zeer dringend aan de orde gekomen. Het is - zelfs nú nog zó dringend en geheim, dat de gehéle regering(!) er zelfs een gedwongen aftreden (en dus nieuwe verkiezingen) voor over heeft.

Het moet een zeer hoge piet geweest zijn met grote financiële en/of politieke macht (zoals bijvoorbeeld Merkel, Macron, Poetin of Trump), die uit persoonlijk financieel belang gedreigd moet hebben.

Een beetje journalist moet gemakkelijk uit kunnen vinden wie onze huidige Nederlandse regeringsleiders gedreigd moet hebben + waarmee gedreigd is. Die journalist heeft echter wél voor lange tijd beveiliging + werkzekerheid nodig.
erjee-ff
0
@Peter545
Who cares? Het is vrij simpel gegaan, Rutte wilde een paar multinationals een zoethoudertje geven, en wilde dat niet zo in het nieuws laten komen. Iedereen weet dat inmiddels. Als 'ie dat nou gewoon zegt, dan was het toneelstukje van gisteravond ook niet nodig geweest. Kunnen onze "volksvertegenwoordigers" ook weer over tot de orde van de dag.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links