Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

STMicro doet het iets minder door smartphones

STMicro doet het iets minder door smartphones

GENÈVE (AFN) - STMicroelectronics heeft het iets minder gedaan in het eerste kwartaal van dit jaar. De maker van halfgeleiders had een iets lagere omzet en winst dan in de laatste drie maanden van vorig jaar dankzij een zwakkere vraag naar chips voor smartphones. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden ging het wel veel beter.

Vooral chips voor toepassingen in auto's en industrie verkochten goed. De zwakkere vraag naar smartphonechips is seizoensgebonden en was door het Zwitserse bedrijf al ingecalculeerd.

De omzet daalde van 2,5 miljard dollar (2 miljard euro) in het laatste kwart van vorig jaar naar 2,2 miljard dollar nu. Begin 2017 was die omzet nog 1,8 miljard dollar. Onder de streep hield STMicro 239 miljoen dollar over, tegen 308 miljoen dollar in het vorige kwartaal. Een jaar geleden kwam de winst uit op 108 miljoen dollar.

Ook voor de rest van het jaar verwacht STMicro op jaarbasis weer groei met dubbele cijfers. De vraag naar chips neemt volgens de onderneming naar verwachting in alle markten, inclusief smartphones, toe.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links