Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad ziet omzet aandikken

Gepubliceerd op 24 oktober 2017 07:47 | Views: 3.246 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 16:57

42,25 -0,07 (-0,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Uitzendconcern Randstad heeft het derde kwartaal van het jaar een hogere omzet in de boeken gezet in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee blijft het concern sterk presenteren. De nettowinst viel wel lager uit, onder meer doordat het bedrijf flink investeert in het vorig jaar overgenomen Monster in de VS.

De nettowinst kwam uit op ruim 165 miljoen euro, tegen 177 miljoen euro een jaar eerder. In het derde kwartaal trok Randstad 21 miljoen euro uit voor de reorganisatie van Monster. Volgens financieel directeur Robert Jan van de Kraats van Randstad zal de komende maanden nog eens 12 miljoen euro die kant op gaan. Al bij de overname vorig jaar wist Randstad dat er flink geïnvesteerd moest worden om de bedrijfsvoering bij Monster vlot te trekken.

Verder vielen de positieve resultaten in Frankrijk op. In het land steeg de omzet met 14 procent. Van de Kraats merkt daarbij op dat de Franse economie wat later de wind in de zeilen kreeg. In Italië bleef Randstad profiteren van een recente overname. De omzet in het Zuid-Europese land steeg met ruim een kwart, terwijl ook de winstgevendheid werd opgevoerd. Verder werd in België en Duitsland ook circa een tiende meer omzet behaald. In Japan was sprake van 6 procent groei en in Nieuw-Zeeland en Australië steeg de omzet met 9 procent.

Bedrijfsresultaat

De totale omzet van Randstad kwam uit op krap 5,9 miljard euro. Een jaar eerder werd een omzet van ruim 5,3 miljard euro behaald. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) bedroeg 288 miljoen euro, tegen bijna 271 miljoen euro vorig jaar.

In Nederland zag Randstad de omzet met 1 procent aandikken. Als marktleider zit Randstad in een positie dat het ook opdrachten bewust kan laten lopen. Van de Kraats spreekt van 100 miljoen euro aan opdrachten die Randstad links liet liggen vanwege een gebrek aan marges.

Groei

Volgens Randstad was de autonome omzetgroei robuust. In Europa werd het momentum vooruitgeholpen door onder meer digitale initiatieven. Het bedrijf ziet de lonen in Europa nog niet snel oplopen. In de Verenigde Staten was er sprake van stabiele prestaties. Daarbij werden de ,,marginale" effecten op de resultaten van de orkanen die huishielden in de VS buiten beschouwing gelaten.

Volgens Randstad is er momenteel een gezonde basis voor verdere groei. Wel benadrukt Van de Kraats dat Randstad nooit te ver vooruit kan kijken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare