Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Softwaremaker SAP verhoogt winstdoel

Gepubliceerd op 24 april 2019 08:01 | Views: 1.062

WALLDORF (AFN) - De producent van bedrijfssoftware SAP heeft zijn winstdoelstelling voor dit jaar opgeschroefd. Het Duitse bedrijf is bezig met een reorganisatie en verwacht daar nu de vruchten van te gaan plukken. Ook wordt geprofiteerd van sterke ontwikkelingen met verkoop van clouddiensten.

De operationele winst komt dit jaar volgens SAP hoger uit dan eerder werd gedacht. Er wordt nu gerekend op 7,85 miljard tot 8,05 miljard euro. Eerder was de verwachting nog 7,7 miljard tot 8 miljard euro.

SAP meldde een stijging van nieuwe cloudopdrachten in het eerste kwartaal van 32 procent. Dat was sneller dan in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf zet zwaar in op clouddiensten en gaf 10 miljard dollar uit aan de overname van de Amerikaanse cloudstart-ups Qualtrics en Calidus.

De opbrengsten uit clouddiensten stegen met 45 procent tot bijna 1,6 miljard euro. De totale omzet dikte met 16 procent aan tot 6,1 miljard euro. Het operationele resultaat was door alle herstructureringskosten negatief met een verlies van 136 miljoen euro.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare