Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

WDP herhaalt winstdoelstelling

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 06:30 | Views: 972

WDP 11 okt

168,00 +0,60 (+0,36%)

BRUSSEL (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP rekent voor heel 2019 nog steeds op een stijging van de winst per aandeel. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

WDP rekent voor heel het jaar, zo herhaalde het, op basis van de boekhoudmethode EPRA op een winst per aandeel van 6,50 euro. Dat is 8 procent meer dan een jaar eerder. Op basis van deze prognose mikt de onderneming op een dividend over 2019, betaalbaar in 2020, van 5,20 euro per aandeel.

WDP wist in de loop van het eerste kwartaal een pakket van circa 125 miljoen euro aan nieuwe investeringen vast te leggen. In de verslagperiode kwam de winst per aandeel uit op 1,45 euro. Concreet komt dat neer op een EPRA-resultaat van 33,4 miljoen euro, ruim 13 procent meer dan een jaar eerder. De stijging van de winst komt vooral door de groei van de portefeuille via voorverhuurde projecten in Nederland en Roemenië. Ook actieve kostenbeheersing droeg een steentje bij.

Mark Duyck

Onder de streep resteerde in de eerste verslagperiode van het jaar 38,6 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 43,4 miljoen euro. WDP wijt het verschil onder meer aan een waardevermindering en afschrijving van de zonnepanelen. Eind maart was de bezettingsgraad van de vastgoedportefeuille 97,3 procent, iets minder dan eind 2018.

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd onder meer Mark Duyck uitgezwaaid als bestuursvoorzitter. Aandeelhouders stemden in met de benoeming van Rik Vandenberghe als opvolger. Ook werd ingestemd met het dividendvoorstel en met de aanpassing van de vennootschapsvorm vanwege nieuwe Belgische regels.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
WDP 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

WDP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links

 

Trending

Bitcoin