Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Carrefour kampt met dalende verkopen in België

Gepubliceerd op 23 januari 2020 20:40 | Views: 1.635 | Onderwerpen: België

Ahold Delhaize 03 dec

23,41 -0,11 (-0,47%)

Carrefour 03 dec

13,54 -0,06 (-0,40%)

PARIJS (AFN/BELGA) - Het Franse supermarktconcern Carrefour kampte afgelopen jaar met dalende verkopen in België. Bij de zuiderburen, waar de Fransen een belangrijke concurrent zijn van Ahold Delhaize, nam de jaaromzet op vergelijkbare basis met 1,5 procent af tot een kleine 4,2 miljard euro.

Ook in de eerste negen maanden was er al sprake een daling van het omzetcijfer in België, met 1,6 procent. Het vierde kwartaal kon daar geen verandering in brengen, blijkt uit nieuwe cijfers. Carrefour verwijst naar de krimpende markt in België. Carrefour zet in op meer biologische producten en verlaagde in november tevens de prijs van zo'n 1000 artikelen.

In thuismarkt Frankrijk boekte Carrefour vorig jaar eveneens minder omzet. Hier gingen de verkopen met 0,1 procent omlaag, onder meer als gevolg van stakingsacties tijdens de eindejaarsperiode.

Carrefour, dat in tal van landen actief is, wist concernbreed wel 3,1 procent meer omzet in de boeken te zetten, goed voor een bedrag van 80,7 miljard euro. De onderneming heeft nog geen cijfers over de nettowinst naar buiten gebracht. Wel sprak Carrefour de verwachting uit om op een operationeel resultaat van 2,1 miljard euro uit te komen. Dat is iets meer dan een jaar terug.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 3 stemmen
Carrefour

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare