Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe virusvariant drukt optimisme op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld de handel uitgegaan. Opluchting rond een akkoord tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw coronasteunpakket moest steeds meer wijken voor zorgen om een nieuwe variant van het coronavirus. Die mutatie, die in het Verenigd Koninkrijk al voet aan de grond heeft gekregen, verspreidt zich mogelijk veel sneller. Nog meer economisch schadelijke maatregelen liggen daardoor op de loer.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 30.015,51 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 3.687,26 punten. Techgraadmeter Nasdaq won juist 0,5 procent tot 12.807,92 punten.

Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben een steunpakket van bijna 900 miljard dollar goedgekeurd. De maatregelen die miljoenen huishoudens en kleine bedrijven moeten helpen, wachten nu nog op een handtekening van president Donald Trump. Het Witte Huis heeft laten weten dat de president zijn handtekening onder het pakket zal zetten.

Overheidsbegroting

Het Congres stemde tegelijkertijd ook in met de overheidsbegroting tot september 2021. Die heeft een totale omvang van 1,4 biljoen dollar. Een dreigende 'shutdown' van de overheidsdiensten in de Verenigde Staten is daarmee voorkomen.

Bij de bedrijven maakte de maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive een koerssprong van bijna 11,6 procent. Het bedrijf neemt zijn branchegenoot Precor over in een deal ter waarde van 420 miljoen dollar. Daardoor krijgt Peloton meer productiecapaciteit in de Amerikaanse thuismarkt.

Apple

Apple won 2,9 procent. De iPhone-maker vervolgt daarmee zijn weg omhoog van maandag, toen nieuws naar buiten kwam dat het techconcern mogelijk 2024 een elektrische en zelfrijdende auto wil gaan bouwen. De maker van elektrische auto's Tesla ging juist 1,5 procent omlaag.

Walmart verloor ruim 1,2 procent, na een positief begin van de sessie. Beleggers reageerden op de federale aanklacht tegen het supermarktconcern, dat ervan wordt beschuldigd te hebben bijgedragen aan de wijdverspreide verslavingsproblematiek in de VS.

De olieprijzen bleven dalen. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,2 procent in prijs tot 46,94 dollar, Brentolie verloor 1,8 procent tot 50,00 dollar per vat. De euro gaf 0,7 procent prijs ten opzichte van de dollar tot 1,2164 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 23 december 2020 01:34
    De maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive neemt zijn branchegenoot Precor over in een deal ter waarde van 420 miljoen dollar.

    Wat een nieuws, AFN. Het lijkt me sterk dat iemand in NL ooit van deze bedrijven heeft gehoord. En 420 miljoen is ook nog een deal van niks, een schijntje. Waarom staat dit soort non-nieuws in dit overzichtje?
  2. Knarf 23 december 2020 05:02
    Peloton is een zwaar overgewaardeerd aandeel met een k/w verhouding die loopt richting de 1400...Ze verkopen hippe hometrainers. Het toont de gekte aan van de huidige markt. Ze kopen nu een bedrijf over dat ook fietsen (hippe hometrainers) kan maken. Ze hebben namelijk leveringsproblemen en een achterstand van 4 maanden.
    Heeft het enige toegevoegde waarde in het nieuwbericht...Nee, er is alleen sprake van een enorme luchtballon wat betreft waardering van een x aantal bedrijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links