Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzet KPN zakt opnieuw'

'Omzet KPN zakt opnieuw'

AMSTERDAM (AFN) - KPN zette in het derde kwartaal een iets lagere omzet in de boeken vergeleken met een jaar geleden. Dat komt naar voren uit een consensus gepubliceerd op de website van het telecombedrijf. De afgelopen drie maanden waren turbulent voor het telecomconcern. KPN voerde ingrijpende wisselingen in de top door en worstelde met het opstandige onderdeel XS4ALL. Enig commentaar over deze zaken zal dan ook nauwlettend worden gevolgd.

KPN opent vrijdag de boeken. Beleggers kijken uit naar de toelichting van de nieuwe topman Joost Farwerck, die sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra al tijdelijk aan het roer stond. Hij kreeg de toppositie definitief toen KPN de benoeming van de Belgische Dominique Leroy introk, na een omstreden aandelentransactie bij haar vorige werkgever Proximus. De nieuwe financieel directeur Chris Figee is nog niet begonnen aan zijn functie. Jan Kees de Jager, die hij opvolgt, vertrekt pas per 1 maart volgend jaar. De nieuwe samenstelling van het bestuur wordt op 27 november nog aan de aandeelhouders voorgelegd.

Ondertussen wordt de onrust rondom het merk XS4ALL, dat KPN wil opheffen, steeds heviger. De ondernemingsraad van de tak stapte naar de rechter om het besluit om XS4ALL op te laten gaan in KPN aan te vechten. Het inspraakorgaan vindt dat de plannen slecht uitpakken voor zowel KPN als de klanten en medewerkers van XS4ALL.

Wat betreft de resultaten komt de onderliggende omzet van KPN naar verwachting uit op bijna 1,4 miljard euro. Dat is iets lager dan een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zou volgens de consensus uitkomen op 598 miljoen euro. Dat was in het derde kwartaal van 2018 nog 585 miljoen euro. Het winstcijfer werd licht herzien vanwege boekhoudregels onder IFRS 16. KPN liet bij het vorige handelsbericht weten een bescheiden verbetering van het resultaat te verwachten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,436 25 apr
+0,019 +0,56%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links