Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Britten verwachten dit jaar geen handelsdeal met VS meer'

Gepubliceerd op 22 juli 2020 09:30 | Views: 2.928 | Onderwerpen: Groot-Britannië, Verenigde Staten

ALPHABET INC.CL.A DL-,001 11 aug

1.281,40 +15,40 (+1,22%)

LONDEN (AFN) - De Britse regering heeft de hoop op een handelsakkoord met de Verenigde Staten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november laten varen. Aanvankelijk wilde de regering van premier Boris Johnson al aan het einde van deze zomer een overeenkomst met Washington sluiten. Ambtenaren wijten de vertraging aan de coronacrisis, schrijft zakenkrant Financial Times op basis van regeringsbronnen.

Een snel akkoord met de Amerikanen zou een opsteker zijn geweest voor Johnson. Die zou de deal als vroeg succes na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kunnen presenteren. De Britten moeten voor het eerst in veertig jaar volledig zelf onderhandelen over handelsakkoorden, omdat deze regelingen allemaal via de EU verliepen.

Naar nu blijkt zijn er nog te veel obstakels om deze zomer in grote lijnen afspraken te maken over wederzijdse handel met de VS. Onder andere vrije toegang voor Amerikaanse landbouwgoederen tot de Britse markt zou een heikel punt zijn, omdat die producten aan andere kwaliteitseisen zijn gebonden. De VS eisen voor de eigen boeren juist ruimere toegang tot de Britse markt.

De hoofdonderhandelaars voor de VS en het Verenigd Koninkrijk zwakten onlangs al hun verwachtingen af rond een snelle handelsdeal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALPHABET INC.CL.A DL-,001 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALPHABET INC.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jopie1962 22 juli 2020 10:12
  quote:

  Cph-cinq schreef op 22 juli 2020 10:08:


  Brexit deal zit er ook al niet in en de klok tikt rustig verder..... die zullen er achteraf dik spijt van krijgen, toch zeker de jongere generaties.


  Ach, de britten hoeven in ieder geval niet Italie, Spanje en Portugal te redden. Dat bespaart ze enorm veel geld.
 2. WijHetVolk 22 juli 2020 14:04
  Jaaah!! ... das zwaar K*T hè Boris? Geen deal met de VS en als die er wel ooit komt dan zit je met die GMO bende opgescheept. En de Britten eten al zo gezond.

  En niet te vergeten je "vriend" China die je net de deur hebt gewezen omdat je zo nodig het "advies" van die rooie moest opvolgen. Misschien dat China nu ook wel terug komt op dat BRI contract wat je is aangeboden.

  Dringt het al door dat je fout op fout stapelt?
 3. forum rang 4 taurus86 23 juli 2020 08:13
  De regeringsslogan is: Bouwen, bouwen, bouwen! Dat geeft de Britten nog het gevoel, dat wie een eigen woning bezit, nog steeds dik aan veilige kant van de streep zit. Situatie vergelijkbaar met NL, zou je kunnen zeggen.
  De 'linking pin' is de soliditeit van de financiën van het VK.
  Handelsdeals met US en EU, ach wat zou het; de business zorgt wel voor zichzelf. Tijdelijk wat meer papieren rompslomp, maar ze hebben tijdelijk genoeg mensen om dat aan te pakken.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare