Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook opnieuw onderuit op beurs

Facebook opnieuw onderuit op beurs

NEW YORK (AFN) - Het aandeel Facebook is dinsdag, na de opening van de beurzen op Wall Street, opnieuw aan het dalen. Ruim een uur na het begin van de handel noteerde het aandeel 4,5 procent lager op 32,48 dollar. Maandag verloor Facebook al 11 procent.

Facebook werd vrijdag op de technologiebeurs Nasdaq geïntroduceerd voor een prijs van 38 dollar. In de dagen voor de introductie verhoogde Facebook de prijs en het aantal aandelen dat zou worden verhandeld. Sommige analisten uitten hun twijfel of Facebook die prijs wel waard was.

Dinsdag werd bekend dat enkele banken kort voor de beursintroductie hun verwachtingen voor de omzetontwikkeling van Facebook naar beneden hebben bijgesteld. Facebook zou mogelijk minder adverteerders kunnen trekken omdat meer gebruikers overschakelen op de mobiele versie van Facebook, waar advertenties minder te zien zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2012 17:15
    Ik denk niet dat de AFM die handschoen oppakt; mocht je de SEC bedoelen, dan vrees ik dat daar ook weinig te halen valt.
    Wel opvallend dat Nasdaq procedures wil aanpassen - grotere IPO's met dubbele (Frankfurt) listings zorgen voor te groot arbitrage risico upon trading (was vast mooi feestje geweest bij gelijktijdige opening...)
  2. [verwijderd] 22 mei 2012 18:25
    Facebook mag dan wel een groot aantal gebruikers hebben, het aantal actieven is hoogstens 30%. Het aantal actieven die werkelijk wat kopen via een advertentielink op facebook is minimaal. Zie GM, dit is het eerste bedrijf wat afhaakt. Als de data gaan draaien bij de andere bedrijven zien deze ook dat exposure via facebook geen rendement oplevert. Daarnaast treedt facebook moeheid en verveling toe bij veel gebruikers. De afstort 4e kwartaal 2012
  3. Da Freeze 22 mei 2012 19:27
    quote:

    Aspers schreef op 22 mei 2012 18:44:

    Ik ben bang dat veel 'normale' Amerikanen hiermee veel geld gaan verliezen.
    Ik denk persoonlijk dat dat dan erg dom is van die "normale" Amerikanen. Ik gunde het FB van harte, maar het blijft een gebakken lucht bedrijf. Het duurt niet lang voor ze op 10 dollar staan. En dan moet FB zich gaan bewijzen als bedrijf. Ik ben benieuwd of Zuckerberg nog een verrassing in petto heeft.
  4. [verwijderd] 22 mei 2012 19:54
    I like it (on facebook).

    Haha, Worldonline revisited.

    Een waardering die gelijk staat aan ongeveer de helft van Royal Dutch Shell. En dat voor een overgehypte website die je als een stalker volgt en wat ze van je weten verkopen aan de hoogste bieder. Klinkt als een belegging met geweldige perspectieven!
  5. Traveler@repair 22 mei 2012 20:35
    klopt, wat is verkocht is prachtig gedaan, dat is dumpen tegen de hoogste prijs, dat is echt PR-Amerikaanse verkooptechniek !
    En de begeleiders moesten er allemaal achter staan en hebben banken en andere klanten aangespoord te kopen en die deden dat. Met of zonder chantage, zo werkt dat tegenwoordig.
    Hier is in het klein exact gecopieeerd de werkwijze waarop Europa Griekenland ondersteund en er een IMF fonds is gevormd, dat zelfs nog steeds uitgebreid wordt, Japan onlangs nog voorop.
    Allemaal onder dwang, chantage, blackmail, dreigementen enz.
    Zo werkt dat in de States, en nu helaas ook worlwide en helemaal waar: Worlonline revisited.
  6. VanillaSky 22 mei 2012 22:24
    quote:

    kwast-c schreef op 22 mei 2012 21:41:

    [...]
    Over 5 of minder maanden heb je er 300 voor het zelfde bedrag !
    Er zijn nog hele volksstammen die nog niet mogen verkopen en op moment proberen (moeten) de banken de prijs nog ondersteunen !
    Zou het inderdaad ook niet aandurven. Alhoewel je altijd kans hebt dat er wat kortstondig herstel optreed, maargoed dan gaat het eerder om enkele procenten.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links