Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Top Deutsche Bank krijgt na jaren weer bonus

Gepubliceerd op 22 maart 2019 09:12 | Views: 3.442

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 21 feb

9,38 -0,48 (-4,89%)

BERLIJN (AFN/RTR) - De topbestuurders van Deutsche Bank hebben voor het eerst in vier jaar tijd een bonusuitkering gekregen. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag van het grootste financiële concern van Duitsland.

Het management board met negen leden kreeg een totaalvergoeding van 55,7 miljoen euro, inclusief bonussen. Een jaar eerder kwam de totale beloning van de bestuurders nog uit op 29,8 miljoen euro. De totale bonuspool voor het personeel over het afgelopen jaar kwam lager uit, op 1,9 miljard euro van circa 2,2 miljard euro in 2017.

Het grootste deel van de bonussen voor het personeel werd uitgegeven in de Verenigde Staten, aldus ingewijden. Al zeker sinds 2010 is er sprake van een afname van de totale bonuspool van Deutsche Bank, door onder meer kostenbesparingen en strengere regels.

Commerzbank-fusie

Deutsche Bank heeft momenteel de aandacht op zich gericht, vanwege een mogelijke fusie met Commerzbank. Dat zou een moloch creëren met 1800 miljard euro aan bezittingen, terwijl de zet waarschijnlijk ook massaal baanverlies tot gevolg zal hebben. Er werken bij Deutsche en Commerzbank gezamenlijk 140.000 mensen wereldwijd.

In het jaarverslag gaf Deutsche Bank verder aan dat het de trend van dalende omzetgroei wil keren. Momenteel voorziet het een licht hogere omzet in 2019 dan in 2018, maar de bank waarschuwde wel dat de marktomstandigheden tot nu toe dit jaar wat zwakker zijn dan gedacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
quote:

suske wiet schreef op 22 maart 2019 09:14:


corrupt en bonussen ?


2 keer hetzelfde woord want bonussen = corrupt
FC Barcelona
0
Lachen weer ; de top ontslaat gewoon het gepeupel en pakt het grootste deel van de bonussen ! Logisch toch ! Hoogst tijd dat banken overbodig worden .
Aad ruts
0
Deutsche bank aan rand van afgrond en toch bones hoe haal je het in je hoofd als straaks 20000 mensen op straat staan heer hebben we weer een wolf in schaapskleren een nieuw tv programma wie is de echte boef,kan makkelijk die bonus als je koers 53% gezakt is binnen een jaar terug naar de kleuterschool zou ik zeggen
suske wiet
0
Inderdaad zijn de banken overbodig maar ze hebben zoveel lobby's en verbonden met de politiek .
Zie rating en banken ,het samenspel .
Goederen termijn markt enz
Thorgall
0
jongens jongens. En dan vinden we het gek dat mensen proteststemmen gaan uitbrengen. Het is het enige geluid dat mensen kunnen laten horen. Ik vind het schandalig en hoop dat de media in Duitsland van zich laat horen.
CV-tje
0
"een moloch met 1800 miljard aan bezittingen." ? Die derivaten, waarvan we wel uit mogen gaan dat die niets waard blijken te zijn? Staatsobligaties van landen die zoveel schuld hebben dat ze dat in de komende 100 jaar niet met belastingen kunnen dekken?
Die bonussen zijn eerder zwijggeld dan loon naar werken.
High Finance
0
quote:

Aad ruts schreef op 22 maart 2019 09:57:


Deutsche bank aan rand van afgrond en toch bones hoe haal je het in je hoofd als straaks 20000 mensen op straat staan heer hebben we weer een wolf in schaapskleren een nieuw tv programma wie is de echte boef,kan makkelijk die bonus als je koers 53% gezakt is binnen een jaar terug naar de kleuterschool zou ik zeggen


Nee, je moet vooral geen bonussen uitdelen en je beste personeel weg zien lopen. Deze 20.000 mensen worden overbodig gezien de verregaande digitalisering in de bankenwereld en zouden er op termijn toch wel uit gaan. Ongeacht of het goed gaat met DB of niet.
Aad ruts
0
Een leuk stuk high finance een bank met 90% koste en 10jaar onder de maat moet je bonus geven laan ze snel hun biezen pakken die kan je MISSEN als kiespijn
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord