Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips zet stap in beeldgestuurde operaties

AMSTERDAM (AFN) - Philips komt met nieuwe zorgtechnologie waarmee ziekenhuizen een grote stap voorwaarts kunnen zetten met beeldgestuurde behandelingen. Daarmee kunnen veel patiënten geholpen worden op een manier die efficiënter en minder ingrijpend is.

Philips heeft al langer een breed aanbod aan beeldvormende apparatuur. Met de overname van het Amerikaanse Volcano in 2015 kreeg het bedrijf ook de beschikking over eigen katheters. Die maken diagnoses en behandelingen mogelijk zonder dat de patiënt onder het mes hoeft. Verder heeft Philips de laatste jaren veel geïnvesteerd in software op het gebied van planning en navigatie.

Al die technologieën zijn samengebracht in één systeem, Azurion, dat woensdag is gepresenteerd. ,,De ontwikkeling daarvan is vergelijkbaar met de overstap van een gewone mobiele telefoon naar een smartphone met bijbehorende applicaties en mogelijkheden'', zei topman Frans van Houten.

Voelen

Beeldgestuurde behandelingen zijn niet gemakkelijk'', aldus Van Houten. ,,Het team van artsen kan het operatiegebied zelf niet zien of voelen. Deze informatie moet daarom van andere, veelal verschillende bronnen komen. Het is essentieel om al deze informatie geïntegreerd en overzichtelijk te kunnen tonen.''

Katheters worden al langer gebruikt voor dotterbehandelingen, maar kunnen inmiddels ook worden ingezet om bijvoorbeeld hartkleppen te repareren. Op die manier kan de patiënt een ingrijpende openhartoperatie worden bespaard. Andere toepassingmogelijkheden ziet Philips bij onder meer de behandeling van bepaalde tumoren of reparaties aan de ruggenwervel.

Philips

Technologie voor beeldgestuurde behandelingen leverde Philips vorig jaar een omzet op van 1,9 miljard euro. Dat groeit de komende drie à vier jaar met naar schatting 7 tot 9 procent per jaar. Dat is hoger dan de verwachte groei van gemiddeld 4 tot 6 procent per jaar voor de totale opbrengsten.

Philips heeft Azurion ontwikkeld samen met ziekenhuizen. In Nederland zijn dat het VUmc in Amsterdam, de Isala Klinieken in Zwolle, het St. Antonuis in Nieuwegein en het Albert Schweitzer in Dordrecht. Het systeem wordt gemaakt op de Philips Innovation Campus in Best, ten noorden van Eindhoven.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr UBS haalt Philips van verkooplijst
  2. 29 apr Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

25,040 03 mei
+0,020 +0,08%
Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links