Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stakers bij fabrieken Cargill gaan weer aan het werk

Gepubliceerd op 22 januari 2021 14:48 | Views: 1.539

AMSTERDAM (ANP) - De staking bij de vier Nederlandse fabrieken van het Amerikaanse voedselconcern Cargill wordt weer beëindigd. Volgens vakbond FNV heeft de graanverwerker diverse eisen van de stakers ingewilligd. Daarom gaan de medewerkers vrijdagmiddag op het moment van de ploegwisseling weer aan het werk.

Honderden medewerkers van Cargill legden afgelopen dagen het werk neer. Het personeel was boos over de onderhandelingen voor de nieuwe cao. De vakbond betoogde dat het bedrijf misbruik zou maken van de coronapandemie door te claimen dat er geen financiële ruimte zou zijn voor de door de bonden gevraagde loonsverhoging.

Uiteindelijk krijgen de medewerkers in een tweejarige cao nu twee keer 3 procent loonsverhoging. "Het verbeterde loonbod leverde nog wel discussie op, omdat het echt minder is dan wat we voor ogen hadden", zegt FNV-bestuurder Jos Hendriks. "Maar de volledige inwilliging van de eis om het sociaal plan met 3 jaar te verlengen gaf voor velen de doorslag, omdat de nodige reorganisaties op de rol staan."

In totaal werken er volgens FNV bij Cargill in Nederland ongeveer 2300 mensen, 650 van hen vallen onder de productie-cao waar over gesteggeld werd.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare