Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stakers bij fabrieken Cargill gaan weer aan het werk

AMSTERDAM (ANP) - De staking bij de vier Nederlandse fabrieken van het Amerikaanse voedselconcern Cargill wordt weer beëindigd. Volgens vakbond FNV heeft de graanverwerker diverse eisen van de stakers ingewilligd. Daarom gaan de medewerkers vrijdagmiddag op het moment van de ploegwisseling weer aan het werk.

Honderden medewerkers van Cargill legden afgelopen dagen het werk neer. Het personeel was boos over de onderhandelingen voor de nieuwe cao. De vakbond betoogde dat het bedrijf misbruik zou maken van de coronapandemie door te claimen dat er geen financiële ruimte zou zijn voor de door de bonden gevraagde loonsverhoging.

Uiteindelijk krijgen de medewerkers in een tweejarige cao nu twee keer 3 procent loonsverhoging. "Het verbeterde loonbod leverde nog wel discussie op, omdat het echt minder is dan wat we voor ogen hadden", zegt FNV-bestuurder Jos Hendriks. "Maar de volledige inwilliging van de eis om het sociaal plan met 3 jaar te verlengen gaf voor velen de doorslag, omdat de nodige reorganisaties op de rol staan."

In totaal werken er volgens FNV bij Cargill in Nederland ongeveer 2300 mensen, 650 van hen vallen onder de productie-cao waar over gesteggeld werd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links