Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse AEX-index in het rood

Amsterdamse AEX-index in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam zakte vrijdag in de loop van de ochtendhandel licht in het rood. Beleggers doen het voorzichtig aan in aanloop naar de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen komende zondag. Op het Damrak werden kwartaalcijfers verwerkt van onder meer ASMI, Wessanen en Philips Lighting.

De AEX noteerde tegen het middaguur 0,1 procent lager op 510,99 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 750,21 punten. Frankfurt was vlak en Londen ging 0,2 procent omlaag. Parijs zakte 0,7 procent.

In de MidKap waren chiptoeleverancier ASMI en verlichtingsbedrijf Philips Lighting de uitblinkers met plussen tot 3,4 procent. De kwartaalcijfers die werden gepresenteerd vielen in de smaak bij investeerders. Bij de kleinere fondsen schoot natuurvoedingsbedrijf Wessanen ruim 9 procent omhoog, eveneens dankzij goed ontvangen resultaten.

ArcelorMittal

In de AEX was staalconcern ArcelorMittal koploper met een koersstijging van 2,6 procent. Mogelijk gaat de Amerikaanse regering importbeperkingen opleggen op Chinees staal, wat gunstig zou zijn voor ArcelorMittal omdat het bedrijf veel fabrieken heeft in de Verenigde Staten.

Verzekeraar Aegon deed het ook goed bij de hoofdfondsen met een plus van 2,4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak was de grootste daler in de hoofdindex met een min van 1,5 procent. Andere duidelijke verliezers waren Unilever, Unibail-Rodamco, KPN, Galapagos en Ahold Delhaize met minnen tot 1,2 procent.

Londen

In Londen moest Reckitt Benckiser een verlies slikken van 1,5 procent. De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen heeft in het eerste kwartaal de vergelijkbare omzetgroei zien stagneren. De maker van onder meer Durex-condooms en Nurofen-pijnstillers waarschuwde dat de marktomstandigheden uitdagend blijven.

Het Franse zuivelbedrijf Danone ging in Parijs 2,2 procent omlaag na een tegenvallend cijfer over de verkopen.

De euro was 1,0703 dollar waard, tegen 1,0767 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie was vlak op 50,27 dollar. Brent noteerde eveneens onveranderd, op 53,00 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:37 Verzekeraars leiden AEX hoger 1
  2. 09:07 AEX opent iets hoger, koersverlies PostNL en TKH na cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

893,27 14:09
+5,83 +0,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links