Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways vertaalt omzetplus niet in winstgroei

Gepubliceerd op 21 februari 2020 08:41 | Views: 2.520

Neways 17:35

8,88 +0,12 (+1,37%)

SON (AFN) - Neways Electronics heeft de groeiende omzet van vorig jaar niet weten te vertalen in een hogere winst. Topman Eric Stodel wijst erop dat de producent van elektronische componenten kampt met grote schommelingen in de vraag, wat ook de nodige eisen stelt aan de interne organisatie en bedrijfsprocessen. Voor 2020 gaat de aandacht van Neways daarom minder naar groei en duidelijk meer naar rendement.

Neways sloot het jaar af met een omzet van 531,7 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 4,9 procent. Vooral uit de automotive-sector was sprake van een sterkere vraag. De winst van de onderneming daalde van 14,4 miljoen naar 8,5 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat met 15,1 miljoen euro ruim een kwart lager uitviel.

Neways temperde recent de verwachting voor het bedrijfsresultaat, na een duidelijk mindere tweede helft van het jaar. Het bedrijf 0,28 euro per aandeel uitkeren.

Verder maakte René Penning de Vries bekend in april terug te treden als commissaris. Neways draagt twee nieuwe leden voor. Zo wil het bedrijf financieel directeur Karin de Jong van apothekerstoeleverancier Fagron voordragen samen met Hans Büthker, topman van GKN Aerospace. President Henk Scheepers wordt voorgedragen voor een derde termijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 56% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare