Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Medewerkers in metaalsector leggen het werk neer

EINDHOVEN (ANP) - Medewerkers in de metaalsector beginnen donderdag met hun estafettestakingen. Volgens vakbonden zullen verspreid over het land duizenden mensen het werk neerleggen, onder meer bij chipmachinefabrikant ASML en truckbouwer DAF. Ook wordt er gestaakt bij vliegtuigonderdelenmaker Fokker, trapliftenbouwer ThyssenKrupp en de scheepswerven van IHC en Damen.

Het is de bedoeling dat alle acties op zijn minst 24 uur duren. Bij sommige bedrijven zal bij deze eerste stakingsronde twee dagen worden gestaakt. FNV-bestuurder Petra Bolster hoopt de productie van bedrijven tijdelijk plat te leggen om een sterk signaal af te geven.

De medewerkers zijn boos over de opstelling van werkgeversorganisatie FME in de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de zogeheten metalektro, ook wel de grootmetaal genoemd. Dat is een van de grootste branches van het land. Onder de cao vallen 160.000 mensen.

In de metaalsector vonden afgelopen jaren vaker grote stakingsgolven plaats, waarbij er telkens acties waren bij een groot aantal bedrijven. Dit keer worden alle stakingen daarom 'coronaproof' georganiseerd. Stakers worden opgeroepen zich in te schrijven in een speciale 'staakstraat', waar ze met de auto doorheen kunnen rijden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 21 januari 2021 08:07
    Totaal achterhaalt een CAO voor 160.000 man. Fokker kan het op dit moment niet missen want die hebben nu echt wel last van de coronacrisis en ASML zou best wel iets meer mogen doen want bij hun loopt het goed.
    Laat het gewoon aan de markt over gooi een paar hindernissen voor goedkope arbeid uit het oosten op en pak de koppelbazen (Randstad ed) aan door deze flexibele voorwaarden gewoon toe te passen voor alle bedrijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links