Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkloosheid blijft dalen

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in september verder gedaald, naar 5,7 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De werkloosheid loopt nu al sinds april elke maand een beetje terug. In augustus stond de teller nog op 5,8 procent. Het aantal mensen dat werkloos thuiszat kwam in september uit op 510.000. Dat is het laagste aantal in vier jaar.

De verbetering in de werkloosheidcijfers komt vooral doordat steeds minder werkenden hun baan kwijtraken. Ook vinden de laatste tijd weer relatief veel 45-plussers een baan. Daarnaast zijn er meer vrouwen aan de slag gegaan en in de bouw zijn er veel banen bij gekomen.

Verheugd

Ten opzichte van een jaar geleden telt Nederland nu bijna 100.000 werklozen minder. Het zijn er nog wel zo'n 200.000 meer dan in augustus 2008, vlak voor het begin van de crisis. Ook de jeugdwerkloosheid is in september gedaald, naar 149.000. Deze bevindt zich nu al op het laagste punt in vijf jaar.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken reageert verheugd. ,,De werkloosheid neemt nu in een hoog tempo af'', benadrukte hij. ,,Maar we zijn er nog niet. We willen dat er nog veel meer mensen aan de slag komen. Daar wil ik alles aan doen.''

Ook het aantal lopende WW-uitkeringen bij uitkeringsinstantie UWV laat al vanaf april dit jaar een daling zien. Het UWV verstrekte per eind september 424.000 uitkeringen aan mensen in de WW. Dat waren er in 2000 minder dan in augustus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2016 09:16
    quote:

    corsicacatblue schreef op 20 oktober 2016 08:56:

    Werkloosheid. Iemand die bij het UWV Werkbedrijf staat ingeschreven, niet ouder is dan 65 jaar en jonger dan 16 jaar, geen arbeidsverhouding heeft en die wenst en in staat is om arbeid te verrichten in loondienst voor meer dan 12 uur per week.
    Merci !
  2. forum rang 7 rene l 20 oktober 2016 09:44
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 20 oktober 2016 08:32:

    Wanneer telt iemand mee als zijnde werkloos?

    Bijvoorbeeld: mijn vrouw is nu 3 jaar werkloos, en krijgt inmiddels geen uitkering meer. Wil wél aan het werk. Telt zij nu mee in die 510.000 ? of zit ze in een onzichtbare groep?
    Wees gerust Muppet.
    Toen ik er nu al weer heel wat jaren terug op de zaak uitgemieterd ben heeft het UWV mij exact 3 jaar lang gemangeld met hun "diensten".
    Na deze 3 jaar heb ik gelukkig nooit meer wat van hun gehoord en ben ik dus onzichtbaar geworden.

    Het is heel simpel, als je na je ww een overwaarde op je woning hebt en daarnaast spaargeld heb je al snel nergens meer recht op, het enige recht wat je nog hebt is belasting betalen.

    Zoals ook genoemd, wanneer je op weekbasis minder dan 12 uur werkt wordt je pas opgenomen in de werkeloosheidsstatistieken, iemand die als voorbeeld 16 uur op weekbasis werkt wordt niet gezien als werkeloos.

    Kijk daarnaast eens hoeveel mensen uit de baby-boom-generatie die in de jaren 50 geboren zijn de afgelopen periode met pensioen gegaan zijn of nog gaan.
    Het zijn er behoorlijk wat.

    Onderliggend is er door de automatisering steeds minder werk, mensen die weer een nieuwe baan krijgen werken meestal geen 40 uur meer per week meer zoals vroeger normaal was, en bovendien tegen een veel lager bruto salaris.
    Ik ken de nodige 50-plussers die een leuke carriere achter de rug hebben en nu noodgedwongen weer aan de slag gaan voor het minimumloon.

    Het is gewoon een keihard feit dat onze regering het veel mooier voor doet dan de harde realiteit.
    Langzaam aan zal ons land uitgehold worden en wanneer we een generatie verder zijn zal ons welstandsniveau afdalen naar dat van een gemiddelde Europese Pool.

    Helaas, mooier kan ik het niet maken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links