Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verlies Tele2 door afschrijving Nederland

STOCKHOLM (AFN) - Tele2 heeft in het derde kwartaal dieprode cijfers geschreven door een flinke afschrijving in Nederland. Het Zweedse telecomconcern is een stuk somberder geworden over de toekomstige kasstroom in dit land. Wel wist Tele2 zijn omzet uit te breiden, geholpen door de aanwas van klanten

Onder de streep kwam Tele2 bijna 2,3 miljard kroon tekort, omgerekend een kleine 234 miljoen euro. De afschrijving in Nederland bedroeg 2,5 miljard kroon. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 397 miljoen kroon winst in de boeken geschreven. Het bedrijfsresultaat zakte met 2 procent tot bijna 1,6 miljard kroon, terwijl de concernomzet met een totaal van circa 7 miljard kroon 3 procent hoger lag.

Tele2 is wel positief over de onderliggende prestaties van het bedrijf. Zo ging de bedrijfswinst in de Baltische staten en Kazachstan flink vooruit. Ook in Nederland werden wat verbeteringen geconstateerd. Zo kreeg Tele2 er hier netto 59.000 mobiele klanten bij. Ook verwelkomde het bedrijf netto vierduizend breedbandklanten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2016 13:02
    Zweedse concurrent profiteert volgens Deutsche Bank van hogere prijzen.

    (ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft gedurende het derde kwartaal sterk gepresteerd in Nederland en dit is ook goed nieuws voor KPN. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag.

    De analisten wezen onder meer op het negatieve bedrijfsresultaat (EBITDA) van 179 miljoen Zweedse kroon, beter dan het verlies van 267 miljoen kroon die analisten gemiddeld voorzagen. De omzet uit de mobiele activiteiten schoot dan wel tekort in vergelijking tot de consensus, de omzet uit dienstverlening aan eindklanten was wel sterker dan voorzien.

    Een sterk kwartaal van Tele2 zal door de markt wellicht worden gezien als een negatief signaal voor concurrent KPN, ook omdat de kans dat de Zweden het in Nederland redden wellicht hierdoor toeneemt, maar volgens Deutsche Bank wijzen de cijfers ook op belangrijke positieve trends voor de gehele markt. De analisten benadrukten vooral de aantrekkende prijzen die in de kwartaalrapportage van Tele2 naar voren kwamen, en de mogelijk minder agressieve opstelling van de Zweedse concurrent in de mobiele markt, wat een erg belangrijke markt voor KPN is.

    Op een vlak Damrak handelde het aandeel KPN, dat op de kooplijst van Deutsche bank staat met een koersdoel van 4,20 euro, donderdag 0,3 procent hoger op 2,83 euro.

    Door: ABM Financial News.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,417 10:14
-0,019 -0,55%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links