Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse economie blijft gestaag groeien

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is de afgelopen maanden gestaag blijven groeien. Dat schrijft de Federal Reserve in zijn rapport over de staat van de economie in de VS, het zogeheten Beige Book.

In de meeste districten in de VS was de groei bescheiden tot matig. De vooruitzichten waren daarbij meestal positief. De situatie op de arbeidsmarkt blijft ondanks een bescheiden vooruitgang een punt van aandacht. De loongroei was vrij stabiel. In een aantal sectoren was het moeilijk om aan geschikt personeel te komen, waaronder horeca, gezondheidszorg, transport en logistiek en verkoop.

Het Beige Book, een rapport vernoemd naar de kleur van zijn kaft, wordt door de Federal Reserve gebruikt bij de beleidsvergaderingen en verschijnt acht keer per jaar. De Fed vergadert in december over het al dan niet verder verhogen van de rente. Sinds de eerste stijging in jaren eind vorig jaar hield de centrale bank de rente ongewijzigd.

Onder meer de lage inflatie was voor de Fed reden om vooralsnog geen verdere rentestap te zetten. De geldontwaarding kwam afgelopen maand uit op 1,5 procent. Dat is nog altijd minder dan de bijna 2 procent die de beleidsmakers graag zouden zien. Al ruim vier jaar lang wordt dat niveau niet gehaald. Volgens het Beige Book toont de stijging van afgelopen maand in ieder geval wel een teken van leven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2016 21:49

    Het laatste sprookjesboek voor de verkiezingen van de FED voor de verkiezingen. Miljoenen mensen aan de voedselbonnen, veel te weinig geld voor zorg en onderwijs voor mensen die dat nodig hebben etc etc.

    Geweldig gedaan Obama! U bent erin geslaagd en verdere achterstand van bijvoorbeeld de zwarte bevolking met kaalslag van de middenklasse te combineren. Daarnaast heel erg politiek correct, maar een volkomen onbegrijpelijke buitenlandse politiek.

    Mevrouw Clinton weet niet eens het verschil tussen publiek ambt en privézaak, maar dat is allemaal dan wel weer goed volgens de correcte Amerikaanse pers zoals walgelijke New York Times etc.

    Filiaal hier heet NPO. En ach die Trump heeft een vrouw in de bil geknepen. Deed ik ook weleens en ze vonden het wel lekker. Wat deed meneer Clinton aantoonbaar echter?

    Heel eng mens dat Clintonwijf. Persoonlijk zou ik dan nog liever Sanders stemmen als dat zou kunnen. Kijk naar haar ogen en haar geforceerd gedoe. En dat die slang zou dus president van de USA moeten worden.

    Voorbeeld voor de vrouwen? Nou,slappe vrouw als je bij vreemdgang man blijft voor je eigen carrière. Mevrouw mislukte ook met haar zorgvoorstellen en met haar buitenlandse beleid werd het ook al een ramp.

    Maar nee hier op de NPO alleen maar Hillary for President. Ik lach me rot als Trump wint en dan eens opruiming onder politiek correcte niet zelf nadenkende zgn deskundigen of mbo linkse journalisten aan de orde komt.

    Het is maar goed voor ze dat ik geen baas ben bij die NPO, want ik vrees dat met een uitgebreid kennis en IQ-testje zeker 90% naar huis zou kunnen. Ongelovelijk dat onbenul bij de redacties. Geen enkele echte historische, economische kennis of kennis van toonaangevende wetenschappers.

    De meesten lijken meer aangenomen vanwege lekker kontje of grote tieten. Ook zo een Pauw overigens met zijn maniertjes. Als je goed kijkt dan zie je een bijna lege kop.

    Groet, Jonas

  2. [verwijderd] 19 oktober 2016 22:24
    Degelijke groei werkgelegenheid, financials die deze week sterke cijfers laten zien ondanks de lage rente, inflatie richting gewenst niveau al is 2% niet realistisch op de KT. Nieuwe overheid start met eigen programma's te implementeren, gaat weer investeren, en vult de leegte van de QE op. Het is wachten op de eerste in een reeks renteverhogingen.

  3. zolder_1 20 oktober 2016 00:15
    ............
    Ook zo een Pauw overigens met zijn maniertjes. Als je goed kijkt dan zie je een bijna lege kop.

    Groet, Jonas

    [/quote]

    Ben het grotendeels met je eens !!!, Maar die Trump pffff, daar is niet heel veel voor nodig om het beter te doen! Als president tenminste!!!!!
    Zielig zooitje om te zien/horen!!!

    Blijf er in geloven dat als je 80% van de journalisten, in de breedste zin van het woord, een jaar lang sabbatical geeft, is alle negativiteit, ellende, stress, toekomst visie en dagelijks positiviteitsgevoel in één klap verdwenen en/of gegroeid naar werkbare vormen!
  4. Traveler@repair 20 oktober 2016 01:15
    Journalisten worden ontslagen als ze gaan vertellen wat er werkelijk gebeurd. Zoals de 250 miljard pond die de centrale bank van Engteland in de nacht van de Brexit in de markt dumpte.

    Amerika, het systeem zien wij op afstand veel beter dan de big smile amerikanen zelf. Hillary is inderdaad iemand die een dolk in je rug plaatst achter de schermen, waar.

    De VS, de inflatie wordt volledig gemanipuleerd. Was de rente naar bijkans nul, daalde de olieprijzen met als gevolg alle olie-gerelateerde produkten en dat zijn er enorm veel + alles wat getransporteerd wordt.
    Nu is de olie uit het diepste dal en vertellen de geleerden met een strak gezicht dat er inflatie is..tja, ik krijg zo'n salaris niet, ik vind geen overheid die mij dat gaat betalen, want ik ben iemand die de overheid dan gewoon verteld wat naar mijn idee waar is, gekker, ik breng dat dan ook naar buiten. Dat laatste mag dan niet.

    Daarom stem ik hier piratenpartij. Voorstander van een open overheid.

    En die rente ? Ach de wens van de NWO gasten is de dollar /euro en GBP 1 op 1 op 1. Immers dan stuit een NWO munt van eveneens 1 op geen bezwaar. Was de proeftuin, Euro, niet begonnen met 1 op 1 met de US$ ?

    Rente US, let gewoon even op de wisselkoersen, dan is het eenvoudig voorspellen wat er gaat gebeuren.

    Let op: om de NWO in te voeren willen ze wel eerst een complete chaos, opstanden, vluchtelingenrampen.
    Ze zijn aardig op weg.

    Trump of geen Trump, ook hij zal niet bij machte zijn ISIS aan te mogen pakken.

  5. [verwijderd] 20 oktober 2016 13:16
    De kerinflatie is 2,3%, overigens al sinds 2000. De werkloosheid is 5% en de groei rond de 2,5%. Ideale economische cijfers. Wie de schaduw statistiek leest weet dat het wel anders zit, maar goed. Dat Yellen en consorten de rente niet durven te verhogen heeft te maken met de schaduwkant van de FED. Het creeren van enorme zeepbellen op de obligatiemarkt en aandelenmarkten via de monetaire verruimingen. Ook woning- en automarkt vertonen weer subprime trekjes. Maar het aller aller grootste probleem voor de FED is de amerikaanse staatsschuld groot 19.000 miljard dollar. En niet te vergeten begrotingstekort dat onder Obama per jaar steeg van 400 naar bijna 1000 miljard dollar. Door de lage rente zijn de lasten hierover nog te betalen. En door het geluk dat de dollar de wereldmunt (nog) is. Maar het tij kan snel keren en dat weet Janetje in het Eccles gebouw maar al te goed. Het Rode Gevaar ligt op de loer.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links